Raliul Dakar, etapa 1/13 - Chinezii de la Great Wall sunt pe prima poziţie prin Carlos Sousa

de Daniel Popescu
Luni, 06.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sousa este primul lider în Raliul Dakar 2014, după ce portughezul a fost cel mai rapid la volanul unui Great Wall Haval H8 şi i-a surclasat pe favoriţii de la Mini All4 Racing.

Esential 11 secunde este avansul lui Carlos Sousa dupa prima proba speciala din Raliul Dakar
6 este locul ocupat de Stephane Peterhansel la finalul primei zile din Raliul Dakar
17 este cel mai bun loc ocupat de renault Duster Dakar, echipa care concureaza cu doua Dustere
Raliul Dakar 2014 a început duminică cu o probă specială de 180 de kilometri între localităţile argentiniene Rosario şi San Luis, iar surprizele nu s-au lăsat prea mult timp aşteptate.

Cel mai bun timp a fost stabilit de Carlos Sousa, care a propulsat astfel constructorul chinez Great Wall pe prima poziţie a clasamentului general. Portughezul concurează în America de Sud cu un model Great Wall Haval H8, care s-a dovedit mai performant pe prima probă decât principalii favoriţi ai competiţiei.

X-Raid, echipă care aliniază la start nu mai puţin de 11 piloţi, dintre care trei foşti câştigători, a ocupat următoarele trei poziţii ale clasamentului prin Orlando Terranova, Nasser Al-Attiyah şi Nani Roma.

Dublul campion mondial de raliuri Carlos Sainz s-a poziţionat pe locul cinci la volanul buggy-ului oferit de Red Bull SMG, în timp ce Stephane Peterhansel, câştigătorul ultimelor două ediţii, este pe poziţia a şasea, la peste patru minute in spatele liderului.

Chiar dacă prima zi a fost mai degrabă de acomodare, au existat şi numeroase incidente. Cea mai importantă victimă a fost Giniel de Villiers, care a pierdut deja 15 minute din cauza unei defecţiuni tehnice la direcţie, în timp ce Robby Gordon (Hummer) a început proba cu o întârziere de 26 de minute.

RENAULT DUSTER OCUPĂ LOCUL 17

Renault Duster Dakar, echipa introdusă în competiţie de subsidiara argentiniană a constructorului Renault, a avut parte de un început promiţător. Emiliano Spataro a terminat prima zi pe locul 17 la volanul unui Renault Duster, în timp ce coechipierul său Jose Garcia ocupa locul 36, în condiţiile în care obiectivul declarat al echipei este o clasare în primii 15 la finalul competiţiei.

RALIUL DAKAR 2014 - REZUMAT ETAPA 1/13:

RALIUL DAKAR 2014 - CLASAMENT GENERAL DUPĂ ETAPA 1/13: 

 1.  Carlos Sousa          Haval            2h20m36s
 2.  Orlando Terranova     X-raid Mini          +11s
 3.  Nasser Al-Attiyah     X-raid Mini          +47s
 4. 
Nani Roma X-raid Mini +1m15s 5. Carlos Sainz SMG Buggy +4m03s 6. Stephane Peterhansel X-raid Mini +4m21s 7. Krzysztof Holowczyc X-raid Mini +4m21s 8. Christian Lavieille Haval +5m42s 9. Leeroy Poulter Imperial Toyota +5m57s 10. Erik van Loon XDakar Ford +6m02s

Comentarii (5)

  • bravo AM fiindca va pastrati bunul obicei de a prezenta informatii despre Dakar; sincer lipsa interesului celor de la eurosport pt iubitorii de auto ma deranjeaza, mai ales cand e vorba de competitii auto cu renume; tot timpul ce e despre auto, ei prezinta dupa ora 0:00, de parca ar fi interzis minorilor; toate sporturile inutile sunt in main-stream
    15 0
  • GREAT WALL FORUM ROMANIA => http://www.gwm-club.ro/forum/index.php

    ===========

    @ioi = se prezinta pe eurosport la ora 00.00, e diferenta de fus orar cu america de sud, parca e in reluare la 10.00 dim, a doua zi
    2 1
  • gun cometa
    Eurosport are si dimineata in program Dakar-ul...iar la ora 0 prezinta rezumatul zilei. Dar deh, hai sa dam si noi din gura...sa apara pe site ca ase e frumos.
    0 5
  • Great Wall a obtinut si sezonul trecut o clasare mai mult decat onorabila. Cred ca si anul acesta va fi la fel.
    5 1
  • @gun cometa

    pai tocmai, tu vorbesti despre tine... ai dat un pic din gura sa apari pe site.

    stiu ca este si in reluare, dar la 10:00 unii sunt la serviciu

    @cici
    nu vorbesc doar despre dakar; in general ce e motorsport e dupa 0:00 chiar daca nu e vorba de diferenta de fus orar
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru