Sibiu Rally România are și în acest an o competiție dedicată mașinilor electrice: echipajele vor parcurge 360 de kilometri în perioada 15-17 august

de Daniel Popescu
Sambata, 10.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sibiu Rally România, competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice, va avea și în acest an o clasă specială pentru mașini electrice, care vor parcurge în total 360 de kilometri în perioada 15-17 august.

Sibiu Rally România continuă și în acest an strategia începută în 2018 pentru promovarea mașinilor elecrice.

Competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice va avea din nou o clasă specială pentru mașini electrice, care vor parcurge în total peste 360 de kilometri în cele 3 zile de concurs.

Competiția mașinilor electrice va debuta joi, 15 august, la ora 19:00, cu startul festiv din Piața Mică, iar vineri echipajele înscrise vor ajunge pe drumurile din Mărginimea Sibiului. Sâmbătă, mașinile vor concura în cealaltă jumătate a județului și vor urca pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Ulterior, sosirea și festivitatea de premiere sunt programate în Piața Mică.

"Viitorul mobilității va fi electric, iar în cadrul primei competiții dedicată mașinilor electrice din România se poate vedea caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme. Sper să atragem toate mărcile care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend "electric" la Sibiu", a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

La ediția de anul trecut s-au aliniat la start 5 echipaje "electrice" cu modelele BMW i3, Nissan Leaf și Renault Zoe.

Competiția Sibiu Rally România face parte din calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), din Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și din Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT).

Via Sibiu Rally România

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru