510 cai pentru patrulă: Poliţia Autostrăzi a primit în custodie un Jaguar XF-R pentru şase luni

de Sebastian Toma
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Importatorul Jaguar în România le-a împrumutat poliţiştilor care patrulează pe autostrăzile mioritice un XF-R pentru următoarele şase luni.

Esential 510 CP dezvoltă maşina primită în custodie de agenţii Poliţia Autostrăzi.
Jaguar XF-R a devenit cea mai nouă adăugire a flotei Poliţiei Române. Din fericire pentru bugetul statului, modelul de 103.000 euro nu a fost cumpărat, ci a fost doar oferit cu titlu gratuit vreme de şase luni. Maşina va fi folosită de poliţiştii care patrulează pe autostrăzile din România, în scopul monitorizării traficului rutier şi a temperării şoferilor care vor să încalce limita de viteză. Importatorul Jaguar în România, Premium Auto, va acoperi toate costurile de întreţinere ale autovehiculului împrumutat şi ia în considerare prelungirea contractului pentru încă şase luni, în funcţie de rezultatele obţinute.

Poliţiştii care vor conduce autospeciala XF-R au fost instruiţi deja de Valentin Porcişteanu, campionul en-titre CNR Dunlop 2011. Până acum, pătru echipaje au fost instruite în arta mânuirii volanului, urmând ca alte echipaje să fie instruite în urma unei colaborări între Premium Auto, Poliţia Rutieră şi Valentin Porcişteanu.

Aceste cursuri sunt disponibile şi pentru clienţii care cumpără un Jaguar supraalimentat din România, dar sunt oferite la cerere, nu în pachetul standard.

Noua adăugire la flota Poliţia Autostrăzi are un motor V8 supraalimentat, de 5.000 cmc, care dezvoltă 510 CP la 6.500 rpm şi 625 Nm la 2.500 rpm. Jaguar XF-R accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde şi are un consum mediu de 12.5 litri la sută. Poliţiştii estimează că se vor apropia de consumul extraurban declarat, de 8.7 litri la sută, deoarece vor aborda un stil de condus temperat atunci când vehiculul nu va alerga contravenienţi. La fel ca în cazul fiecărui autovehicul împrumutat Poliţiei Rutiere, Jaguar XF-R a fost echipat cu dotările specifice unei autospeciale destinate poliţiştilor, incluzând un aparat radar de ultimă generaţie, sirenă plus girofar şi echipament de comunicaţie.

Via Jaguar | Foto Jaguar

Comentarii (14)

  • Prin anii 60 politia avea Jaguarurile proprii. Putini stiu asta. Acum doar unul in custodie...
    19 1
  • Mafiotule vrei sa testam ? Eu te lovesc frontal cu 5000cmc3 si aproape 2 tone si tu cu 1000cmc3 si 800kile =)))
    15 8
  • @ P_N

    si land rover defender daca intra in toyota gt86 o face pulbere, n-avea grija :))

    hai sa comparam mere cu pere in continuare
    14 2
  • un gest frumos din partea jaguar . chair daca e doar cu imprumutul e frumos.
    Intrebara este cei din aceasta masina oare vor face diferenta intre unul care incalca legea si e un simplu la volan si unul din parlament ? sau vor fi toti al fel ?
    ce sa zic Have fun baieti cu cei 510 cai :)
    10 1
  • @unu,

    ''Daca''.Sti tu ''daca si cu parca ''se plimbau intr-o barca.Deca ''daca'',o prinde.Ca s-ar putea sa nu o prinda.
    1 9
  • @ P_N

    si ce te face sa crezi ca o tundra sau seqoia ar putea prinde un jaguar?
    "ca s-ar putea sa nu-l prinda".
    9 1
  • 6LUNI INSEAMNA PANA IN IANUARIE. O SA VEDEM CE OR SA FACA CU EA TREI LUNI,DACA VINE ZAPADA. DE CE NU AU DAT UN FACELIFT LA XFR?SIMPLU,ASTA STA IN SOWROOM DE DOI ANI...
    8 5
  • @unu
    Tu compari jafu de Defender cu Sequoia sau Tundra?In caz ca nu stiai matahalele astea au motor de 5.700 cm3 si un motor de 401 cp,daca nu stiai.Daca XFR-ul,a luat-o pe o sosea din '''Romania'',este terminat.Il striveste ca intr-o menghina.
    2 13
  • andy.s
    pentru ce?
    1 0
  • Foarte drăguţ! Ecuaţia este foarte simplă în esenţă: tu, stat român, vrei eficienţă maximă a organelor de ordine? Atunci vâră mâna imediat şi adânc în bugetul public şi pune-le la dispoziţie celor avizaţi TOT ce au nevoie pentru îndeplinirea sarcinilor trasate, nu să risipeşti cu nemiluita pe salariile “nesimţite” ale apropiaţilor politicienilor – recte rubedenii, amici şi amante, cu toţii integraţi în “sistem” şi în zadar de madam Udrea şi alţii ca ea…Dar acum există speranţă odată cu revenirea PSD la Putere – aceste foste curve versate (1990-1996, 2000-2004) transformate miraculos în fecioare cu himen intact. În mod sigur, PSD va face ordine în aparatul de stat…Adică va schimba ordinea: mai întâi amicii, apoi amantele, iar rubedeniile…să mai pună mâna pe carte, jos nepotismul :D
    26 5
  • Cine a dat vot negativ lui Cuantic ori este in sistemul de "cumetrii" amintit de el ori este "inteligent".
    11 6
  • Anti Mafia
    Pe masinile gaborilor scrie asa "Siguranta si incredere" plm , ce siguranta ? ce incredere fratioare ? ca gaborii se uita in timp ce unu isi ia topoare !
    4 0
  • ce drac va tot certati???e pur si simplu ...reclama..eu fac autostrada destul de des (de acord a2 nici nu mai stiu cum arata si pe unde e...mai este,ca anu asta dupa 5ani as mai incerca odata lit.rom.sa vad daca iau tapa din nou?),da sincer n-am vazut niciodata vreun bollid de felul asta(din cite imi aduc aminte politia a mai primit custodii de felul asta)..fissssssssss
    2 2
  • Albanezu
    As recomanda in primul rand Politiei Romane sa revizuiasca inscriptionarea masinilor de politie ca sa ai si o prestanta exterioara,aici mai trebuie lucrat...parerea mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru