Ar fi utilă și în România: Ford va lansa o aplicație care avertizează șoferii în timp real să evite gropile din trafic

de Daniel Popescu
Sambata, 18.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va lansa în acest an o aplicație care va permite notificarea șoferilor pe ecranul mașinii pentru ca aceștia să evite gropile din trafic.

În ultima perioadă, serviciul de navigație Waze a introdus o serie de funcții atractive, printre care se numără și raportarea gropilor din trafic.

Constructorii auto par să se inspire din acest serviciu, întrucât Ford a anunțat că va lansa în acest an o aplicație prin care va avertiza șoferii în timp real să evite gropile. Informațiile despre poziționarea, dimensiunile și adâncimea gropilor vor fi furnizate de șoferi în cadrul aplicației, dar vor fi încărcate automat și datorită camerelor vieo și senzorilor cu care vor fi echipate modelele Ford.

Urmareste Automarket
În momentul în care un șofer ajunge în apropierea unei zone cu gropi, este informat despre acestea pe ecranul din interiorul mașinii.
În plus, dacă în zona respectivă numărul griopilor este ridicat, aplicația va reconfigura traseul pentru ca porțiunea respectivă de drum să fie evitată.

"O hartă virtuală a gropilor poate semnaliza o groapă la un minut după apariția ei și va avertiza imediat șoferii. Mașinile noastre au deja senzori care detectează gropile, iar acum lucram pentru a duc totul la un nou nivel", spune Uwe Hoffmann, cercetător la Ford Europa.

Pe de altă parte, Ford speră să introducă în viitor și un sistem de suspensie activă pentru a reduce efectele negative ale abordării gropilor. Pentru început, aplicația Ford va fi disponibilă doar în Marea Britanie, însă ar fi cu adevărat utilă în special în țări precum România.

Via Ford

Comentarii (6)

  • cristi
    La noi s-ar bloca aplicatia..."System overload! Please change country!", cam asata ar fi mesajele aplicatiei...
    39 2
  • Uite asa o sa invete si masinile sa injure.
    15 1
  • Pana se carteaza gropile o masina trebuie sa se sacrifice sa inteleg. Si daca strada se repara intre timp si in sistem nu apar date noi? Ocolesti ca fraierul? Sau mergi incet cu teama sa nu dai in groapa dar vezi ca mergi incet degeaba. E un stres in plus.
    3 2
  • dragnea ftw
    ar trebui sa fie drumurile mai late, sa putem ocoli mai bine. plus depasiri mai sigure.
    2 4
  • Bă dragnea
    Tu vrei drumuri mai late să fii sigur că dai într-una?
    1 1
  • Poate ar fi mai bine sa se faca asfalt care nu se deterioreaza, in loc de o aplicatie pentru semnalizat gropi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru