Au cedat: Ford va construi 500 de exemplare GT în plus la presiunile clienților

de Mircea Meşter
Vineri, 19.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford avea de gând să producă doar 500 de exemplare GT în următorii doi ani și să încheie apoi producția pentru a asigura caracterul exclusivist al mașinii. Cererile clienților rămași pe dinafară le-au schimbat însă planurile americanilor.

Ford a reușit să transforme lansarea lui Ford GT într-o competiție. Cu doar 250 de exemplare produse pe an, cei doi ani programați în prima fază de Ford nu i-au satisfăcut deloc pe cei 6500 de doritori care au trimis scrisori de intenție către Ford cu scopul de a-și rezerva un loc la coadă. Iar procesul de selecție a celor 500 de candidați selectați de Ford a generat discuții interminabile între cei care considerau că au fost nedreptățiți.

Secretul din buncăr. Cum a fost construit noul Ford GT de o mână de oameni într-o cameră obscură aflată în inima mărcii americane

Ei bine, Ford a decis să suplimenteze producția noului GT cu încă 500 de exemplare care vor fi asamblate după finalizarea primului set de mașini. Cei doi ani adiționali vor prelungi astfel producția de serie limitată a lui GT până în 2019, iar numărul total de mașini care vor exista la nivel mondial se va ridica la 1000.

"Chiar dacă nu putem să producem câte un exemplar GT pentru fiecare dintre cei care au depus cereri ferme, vom asambla mașini adiționale în efortul de a satisface mai mulți dintre cei mai loiali ambasadori Ford.

Vrem să menținem caracterul exclusivist al lui Ford GT, însă suntem conștienți de importanța vitală a clienților pe care ăi are brandul nostru", spune Dave Pericak, directorul global al diviziei Ford Performance.

Conform planurilor celor de la Ford, anul al treilea de producție va fi rezervat pentru cei trecuți inițial pe lista de "rezerve" ale primelor 500 de mașini, în timp ce pentru cele 250 de mașini din cel de-al patrulea an va fi deschisă din nouă o sesiune de înscrieri undeva în 2018. 

via Ford

Comentarii (3)

  • Mi se pare normal....in ziua de azi profitul dicteaza nu exclusivitatea !
    8 8
  • - Alo, domnu'... nu te mai băga domne în față!
    - Să se dea câte unu, să ajungă și pentru noi, cei din spate, că stăm aici de azi noapte!
    11 4
  • ALBASTRU
    Scorpionul.negru Mi se pare normal....in ziua de azi profitul dicteaza nu exclusivitatea ! .........Eu zic ca exclusivitatea ex LaFerrari crezi ca numai 499 de persoane au bani de el,Ai sa vezi si noul Bugati se va da ca paine calda Iar profitul lor nu inseamna de a castiga bani numai di acest gt(ford are multe modele)
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru