Audi dezvăluie planurile pentru viitor: 3 modele electrice până în 2020, inclusiv unul de oraş, şi o maşină autonomă fără volan şi pedale

de Daniel Popescu
Luni, 25.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi intenţionează să lanseze 3 modele electrice până în anul 2020, dintre care unul va fi de oraş, şi va dezvolta în paralel o maşină autonomă fără volan şi pedale.

Presa internaţională a relatat la începutul săptămânii trecute că Audi va investi semnificativ în dezvoltarea unor maşini electrice şi autonome, după un model implementat de compania-mamă Volkswagen după scandalul Dieselgate.

La vremea respectivă nu erau cunoscute detalii concrete, însă Rupert Stadler, CEO-ul constructorului german, a explicat succint planurile pe care le are Audi.

Astfel, până în 2020, Audi va lansa 3 modele electrice, dintre care unul de clasa mică, destinat utilizării în oraş. Nu este clar dacă SUV-ul electric Audi Q6, care va fi produs la fabrica de la Bruxelles, este unul dintre cele 3 modele la care se referă acum producătorul de la Ingolstadt. Cu aceste 3 modele, Audi speră ca vânzările de maşini electrice să reprezinte 25-30% din vânzările totale până în 2025.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Audi va înfiinţa o subsidiară care se va numi SDS Company şi care va dezvolta o maşină autonomă.
Pentru acest proiect, germanii caută în continuare parteneri din lumea tehnologiei, însă Stadler susţine că modelul ar putea debuta pe piaţa fără să aibă volan sau pedale, urmând să fie destinat utilizării în oraş. "Este vorba despre o maşină robotica care s-ar putea să nu aibă nevoie de volan şi pedale, aşa că este ideală pentru traficul urban", a precizat el.

De asemenea, Audi analizează inclusiv posibilitatea de a lansa o maşină care să utilizeze celule de combustibil, însă principalul obstacol în cadrul acestui proiect este infrastructura precară de încărcare. "Este mai puţin o problemă de tehnologie, pentru că suntem deja destul de buni la asta. Mai degrabă va fi o problemă de infrastructură", a adăugat Stadler.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru