Audi e-tron GT: prima sportivă electrică Audi s-ar putea lansa în 2022

de Daniel Popescu
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că intenționează să lanseze o sportivă electrică sub numele e-tron GT, care va utiliza platforma lui Porsche Mission E și ar putea apărea pe piață în preajma anului 2022.

Audi a anunțat în ultimul an o serie de detalii atractive despre planurile sale pentru lansarea de mașini electrice de serie. Știm deja că primul model va purta numele e-tron și va fi lansat în 2018, în timp ce al doilea model va fi Audi e-tron Sportback (foto), care va apărea în 2019.

De asemenea, germanii plănuiesc și o mașină electrică de oraș care să rivalizeze cu BMW i3, iar oficialii mărcii de la Ingolstadt au dezvăluit acum că pregătesc inclusiv un model sportiv electric.

Acesta a primit deja un nume, Audi e-tron GT, și va utiliza o platformă comună cu Porsche Mission E, care va deveni anul viitor primul model electric al brandului Porsche. "Puterea Grupului Volkswagen stă în faptul că putem împărți munca pe tehnologii individuale, iar asta se aplică și în cazul componentelor. În cazul platformei Premium Platform Electric, Porsche este responsabilă cu axul spate. Noi ne definim ca o marcă sportivă cu vehicule precum, să-i spunem, e-tron GT", explică Peter Mertens, membru în consiliul de administrație al Audi.

Astfel, noul Audi e-tron GT va preua platforma tehnică a lui Mission E, care beneficiază de un sistem de propusie de 600 de cai putere și o autonomie de 500 de kilometri.

Cel mai probabil, datele tehnice ale lui Audi e-tron GT vor fi în aceeași zonă, poate ușor mai coborâte. Din punct de vedere al designului, e-tron GT ar urma să preia elemente de la numeroase concepte prezentate recent de Audi, inclusiv Q8, Elaine sau Aicon.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Prima sportiva electrica Audi? No, pe bune?! Sa inteleg ca in redactia automarket nu s-a afkat inca de R8 e-tron?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru