Audi încearcă o nouă rețetă în 2016: primul său SUV alimentat cu hidrogen se numește h-tron quattro

de Bogdan Mirică
Luni, 21.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începutul anului 2016 ne va face cunoștință cu un nou concept Audi, copie fidelă a deja popularului e-tron quattro. Principala diferență se va regăsi sub capotă Salonul Auto de la Detroit va consemna un debut important din partea Audi. Constructorul german intenționează să aprofundeze ideea unui SUV coupe cu propulsie alternativă.

După ce am văzut prototipul Audi e-tron quattro la Salonul Auto de la Frankfurt, în halele din Detroit vom face cunoștință cu versiunea pe hidrogen a conceptului. Informația a fost confirmată indirect și de un purtător de cuvânt, care susținea că vom vedea la salonul american un concept cu o alternativă nouă de mobilitate.

Dacă premiera din toamnă folosea baterii pentru a stoca energia electrică necesară propulsorului electric, în cazul conceptului așteptat la Detroit și botezat Audi h-tron quattro, funcționarea va avea la bază pile de hidrogen.

Denumirea h-tron înseamnă în nomenclatorul Audi maşini electrice care în loc de baterii îşi procură energia dintr-o reacţie chimică deşteaptă în urma căruia hidrogenul este transformat în apă şi energie electrică. Principiul este deja folosit pe Audi A7 h-tron Concept, un model alimentat cu hidrogen cu o autonomie de 500 kilometri.

Esential 500 de kilometri ar urma să fie și autonomia SUV-ului h-tron quattro COncept.
În cazul SUV-ului h-tron quattro ne putem aștepta la performanțe similare, având în vedere că Audi va transplanta, cel mai probabil, ansamblul de propulsie al lui A7 Sportback h-tron.

Inginerii Audi acordă o atenție deosebită acestui tip de mobilitate, pentru că hidrogenul poate fi transformat ușor în combustibil. Dezvoltat pe platforma MLB a Grupului Volkswagen, conceptul h-tron quattro nu este așteptat să difere foarte mult de omologul său e-tron quattro la capitolul design. Aceleași forme futuriste și același pachet tehnologic avansat, care presupune înlocuirea totală a butoanelor cu suprafețe tactile și renunțarea la oglinzile laterale în favoarea unor camere video. 

via autocar

Comentarii (3)

  • la ce service si ce importator e in RO, va deveni o '' bomba'' ...cu hidrogen.
    1 2
  • Si cate 120 de batraioare EUROpene o sa coste?
    1 2
  • mai intai sa concedieze pe cei de la design exterior
    de cativa ani zici ca-s desenate cu picioarele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru