Audi sărbătoreşte 6.000.000 de maşini cu sistem de tracţiune integrală quattro

de Mircea Meșter
Vineri, 11.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La 34 de ani de la prezentarea oficială a sistemului de tracţiune quattro, Audi sărbătoreşte maşina cu numărul 6.000.000 care beneficiază de acest sistem: un SQ5 produs la Ingolstadt.

Fabrica Audi din Ingolstadt s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare astăzi, când pe porţile uzinei a ieşit un Audi SQ5 3.0 TDI în culoarea Gri Monsoon.

Motivul nu este însă legat nici de sărbătorirea unui Q5 special, nici de vreo bornă rotundă de producţie pentru modelele cu motoare diesel, ci de faptul că maşina comandată de o familie din SUA este maşina care beneficiază de sistemul quattro cu numărul 6.000.000 în istoria de 34 de ani a pachetului de tracţiune integrală semnat Audi.

FEATURE: Quattro - un nume care inspiră respect în lumea auto

Esential 6.000.000 de maşini cu sistem quattro a produs Audi în istorie.
1980 este anul lansării primuei maşini cu Audi 4x4. Numele său: Audi Quattro.
Reperul 6.000.000 vine la doar un an şi jumătate de la cel de cinci milioane. Acest ritm foarte ridicat se datorează atât faptului că sistemul de tracţiune integrală quattro se regăseşte pe 170 de versiuni ale modelelor Audi la această oră - un record absolut în gamele constructorilor premium, cât şi cererii foarte mari pentru modele 4x4 printre clienţii Audi din toată lumea.
Conform cifrelor publicate de producătorul german, aproape jumătate dintre comenzile care au venit în ultimul an pentru modelele mărcii au fost concentrate pe versiuni 4x4. 

REPORTAJ: Din respect pentru istorie

În 2013, Audi a produs 710.095 de maşini cu sistem de tracţiune integrală quattro, uzinele din Ingolstadt şi Neckarsulm fiind responsabile de circa 2000 de unităţi 4x4 produse zilnic. Cele mai multe exemplare Audi comandate cu 4x4 fac parte din gama Q5 şi A4, iar cele mai bune pieţe pentru acest tip de maşini sunt SUA, Canada, Rusia şi orientul Mijlociu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru