Audi va ateriza pe Lună în 2017 și va explora satelitul cu un vehicul botezat Quattro

de Bogdan Mirică
Vineri, 26.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși pare o poveste desprinsă din cărțile SF, Audi și-a propus să exploreze Luna cu un vehicul special. Prima încercare de aselenizare se va face în anul 2017.

Audi investește foarte mult în dezvoltare, dar și în ideile inginerilor săi. Una dintre ele este aceea de a construi un vehicul lunar, capabil să cerceteze satelitul Terrei într-un viitor îndepărtat.

Constructorul din Ingolstadt și-a unit forțele cu un grup de cercetători științifici pentru a crea noul prototip quattro pentru deplasarea pe Lună. Conceptul va concura în cadrul unei competiții organizate de Google și botezată Lunar XPrize.

Concursul va încerca să găsească vehiculul potrivit pentru deplasarea pe terenul lunar. Lucrurile nu stau însă așa de simplu. Pentru a câștiga cei 30 de milioane de dolari (adică 26.7 milioane de euro) puși în joc de Google, Lunar quattro va trebui să aterizeze pe lună și să exploreze măcar 500 de metri. Asta înseamnă că pe Pământ trebuie să ajungă imagini și clipuri video la o calitate mare.

Esential 3.6 km/h va fi viteza de deplasare a vehiculului lunar Audi.
2017 este anul în care Audi își propune să ajungă pe Lună.
Vehiculul quattro gândit de Audi este construit în totalitate din aluminiu și este echipat cu o baterie litiu-ion, precum și cu un panou solar ajustabil, care va ajuta la încărcarea sa.
Propulsia este asigurată de patru motoare electrice, care vor garanta o viteză de deplasare de 3.6 km/h.

La nivel tehnologic, Audi Lunar quattro beneficiază de două camere video pentru înregistrarea imaginilor și de o a treia cameră specială, cu care cercetătorii vor putea observa materialele găsite pe suprafața lunii.

Dacă totul decurge conform planului, vehiculul lunar Audi va fi trimis în spațiu în anul 2017 și va călători 380.000 de kilometri până la Lună. Aselenizarea se va face acolo unde misiunea Apollo 17 marca primul pas al omenirii pe satelitul Pământului.

Comentarii (15)

  • someone
    nu va mai ajunge pamantul........ :)))))
    12 10
  • Apollo 17 marca ultimul pas al omenirii pe Luna, primul a fost facut de Neil Armstrong, in 1969, in cursul programului Apollo 11.
    24 2
  • terenul solar?... wow...
    11 4
  • wall-t
    Bai fratilor... E prea fain site-ul sa-l balacariti asa...
    "Audi va ateriza pe Lună în 2017 și va explora PLANETA???"
    "Concursul va încerca să găsească vehiculul potrivit pentru deplasarea pe terenul SOLAR???"
    "vehiculul lunar Audi va DECOLA?? în anul 2017"
    Va recomand sa nu aveti incredere deplina in Google translate....
    12 2
  • mda...abureli marca audi...mai bie-ar face masini de umblat paici pe la noi...sa lase fantasmagoriile de doi lei!
    8 14
  • Cristi
    *Satelitul

    Luna încă nu e planetă...
    8 2
  • Norbert
    In anul 1969 omul era capabil sa ajunga pe luna conform istoriei. Astazi omul este capabil sa trimita un robot pe luna care sa exploreze suprafata. Oare a regresat omenirea?! Sau nu a fost niciodata asa avansata cum stim noi....
    14 5
  • @Norbert sau aselenizarea s-a facut cu costuri uriase, de miliarde de dolari, misiuni finantate din bugetul Statelor Unite si pentru care s-au unit cele mai sclipitoare minti ale vremii din diferite companii si colturi ale lumii, pe cand asta e un proiect privat, cu un buget cu care-ti cumpari o casa faina si doua masini scumpe.

    E o diferenta, nu crezi ?
    10 2
  • Mai bine ziceti "va aluniza" ca tot mai bine decat "va ateriza pe luna" suna! :)
    10 3
  • ccssca
    pe Pamant nu vor fi niciodata No1 !!!!!!!
    1 1
  • ccssca
    pe Pamant nu vor fi niciodata No1 !!!!!!!
    1 1
  • Planeta VAG
    Marketing scarbos tipic VAG
    3 1
  • bine, dar eu credeam ca un asemenea vehicol va fi creat de Lexus, Ca asta m-au facut sa cred aia de ziceau ca lexus foloseste tehnologia nasa.Sau Nasa foloseste tehnologie de la lexus.Eu nu mai inteleg nimic, si nici sa scriu coherent nu mai pot.M-am luat dupa astia care au doctoratul in domeniul auto.Oare vehicolul asta are turbo-lag? Intreb si eu , casa ma aflu in treaba.Inca nu am gasit nimic pe net, ca sa merite sa-l copii.Si sa ma dau mare.Si sa vaiau de sus de tot.Nu de alta, dar e misto de tot ,cand nu stii nimic, si te adresezi cu " bai tzaranilor ,nu stiti nimic.Numai eu stiu.Totul e marketing, spalatilor pe creier,ce sunteti" .
    4 2
  • La care nu le ajunge pamantul vor avea destul in lumea de dincolo!
    2 1
  • Astept facelift-ul!
    Asta nu-mi place!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru