Bentley ar putea folosi numele Bentayga pentru viitorul său SUV

de Sebastian Toma
Vineri, 28.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jurnaliştii olandezi de la Telegraaf susţin că Bentley a înregistrat denumirea Bentayga pentru viitorul lor SUV. Numele îi aparţine unei formaţiuni de roci din Insulele Canare şi nu a fost confirmat încă de oficialii mărcii.

Esential 160.000 de euro va costa primul SUV oferit vreodată de Bentley.
Bentley va lansa în 2016 primul său SUV, un model care promite să fie cel mai luxos autoturism din această categorie oferit vreodată. Până la lansarea sa, design-ul final şi denumirea comercială a modelului au rămas un mister, dar presa olandeză anunţă că englezii au înregistrat denumirea "Bentayga". Primul SUV al mărcii din Crewe a fost prezentat public în versiunea concept sub denumirea EXP 9F, dar reprezentanţii producătorului britanic au specificat încă de pe atunci că aceasta nu va fi denumirea lui finală, preferând să aştepte până la versiunea de serie pentru a furniza aceste detalii importante.

SUV-ul Bentley e tot mai aproape: avem prima imagine-teaser a viitorului model britanic

Această imagine reprezintă cel mai recent teaser oficial care prezintă aspectul viitorului SUV de la Bentley.

La momentul lansării, englezii promit că SUV-ul lor va fi cel mai puternic şi mai luxos model de pe piaţă, fiind echipat cu un motor W12, care va asigura că este ”cel mai rapid SUV disponibil pe piaţă.

Anul 2017 va marca debutul unei versiuni hibride plug-in, care este aşteptată să obţină 30% din vânzările SUV-ului Bentley, indiferent cum se va numi el, deoarece clienţii potenţiali şi-au exprimat intenţia de a deţine un model hibrid din această categorie în viitor. Titulatura de cel mai puternic, cel mai rapid şi cel mai luxos SUV de pe piaţă va fi asociate unui preţ de achiziţie de peste 160.000 de euro, informaţie confirmată de Wolfgang Dürheimer, actualul şef al mărcii Bentley, care a specificat acest lucru înainte ca modelul să debuteze pe piaţă.

Urmareste Automarket
Viitorul SUV de la Bentley va fi bazat pe noua platformă MLB Evo a concernului Volkswagen şi va beneficia de serviciile unui motor V8 twin-turbo de 4.0 litri şi de cele ale unui un W12 de 6.0 litri.
Versiunea hibridă plug-in este aşteptată să fie asociată motorizării V8. Între timp, varianta W12 anunţă o viteză maximă de 320 de km/h, transformându-l pe viitorul Bentayga în cel mai rapid model de teren din lume.

Via Telegraaf.nl

Comentarii (7)

  • Se intrevede inca o masina urata si inutila, atat in orase, cat si in afara lor. E simpu, va fi un Touareg cu motoare transferate de la limuzinele Bentley.
    3 8
  • Va provoc sa rostiți rapid de 5 ori "Bentley Bentayga" și sa nu va încurcați limbile :)))
    3 1
  • Scorpionul.negru
    @vlad589
    Asa este. Te doare maxilarul :)
    1 1
  • @lorenzinho
    ...ai uitat un mic amanunt ,,nesemnificativ"...pretul ...de vreo cinci ori mai mare...personal prefer tuaregul care oricum arata mult mai bine.
    1 1
  • Ce este foarte ciudat? Sunt multi care nu-s de accord cu expertul @...zinho ! No further comments !
    1 0
  • redalert
    Numele reprezintă forţa echilibrului absolut pe care îl au acum englezii . La maşinuţe frumoase trebuie date nume ultratîmpite ca de exemplu Taraf . Îmi voi lua un Aston Martinică doar atunci cînd se va chema Gogol.
    1 2
  • mishazaitev
    Inainte sa criticati, ganditi-va ce inseamna "taiga" si poate veti identifica si unele dintre pietele carora li se adreseaza modelul asta. Mai gandit-va si la o anumita parte a globului unde cuvantul "ben" pus in fata altui nume are o anumite semnificatie si poate veti identifica alte asemenea piete. Poate asa veti intelege ca milionarii din spatiul ex-sovietic (si aici nu pot sa nu ma gandesc la superba carte de calatorii a lui Arseniev, "Prin Taigaua Extremului Orient", pe care v-o recomand din tot sufletul) dar si cei din Orientul Mijlociu, se vor plimba in masina asta si vor ramane cu banii si cu petrolul, in timp ce voi veti ramane cu nazurile si carcotelile, Nu de alta, dar la fotbal, agricultura si ... marketing auto, chiar se pricepe toata lumea.

    @vlad589

    Denumirea masinii este perfect pronuntabila. Probleme de dictie se rezolva la logoped.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru