BMW începe oficial asaltul zonei mașinilor autonome: 40 de prototipuri Seria 7 vor fi testate în trafic real în Europa și SUA

de Mircea Meşter
Joi, 05.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se aliază cu giganții Intel și Mobileye pentru a scoate pe stradă o flotă de exemplare Seria 7 care se pot pilota autonom. Mașinile vor începe testele în cursul acestui an, iar prima mașină complet autonomă BMW va fi lansată în 2021.

Dacă îți plac mașinile și ai avut tangență cât de puțin cu lumea auto a ultimilor ani, este puțin probabil să nu fi aflat despre dezvoltarea mașinilor autonome, o direcție tehnologică pe care o îmbrățișează din ce în ce mai mulți constructori auto. Iar autoritățile se grăbesc să faciliteze și ele testarea acestui tip de autovehicule prin măsuri care le permit mașinilor fără șofer să fie testate în trafic normal pe anumite porțiuni prestabilite. Plecată din California, această "regulă nescrisă" a testelor mașinilor autonome s-a întins acum și în Europa, unde Germania a anunțat recent chiar și indicatoare dedicate modelelor care se pot conduce singure.

Ei bine, BMW a anunțat oficial în această săptămână că va face pasul următor în programul de dezvoltare a acestor sisteme. Împreună cu partenerii de la Intel (care dezvoltă partea tehnică a sistemelor autonome) și de la Mobileye (care dezvoltă pachetul de senzori, camere și radare necesare), BMW va pune pe străzi în următoarele luni o flotă de 40 de exemplare Seria 7 echipate cu un astfel de pachet. 

Conform planului, mașinile vor urma să fie testate atât în Statele Unite, cât și în Europa, iar ținta bavarezilor este de a dezvolta o mașină complet autonomă gata de lansare pe piață în 2021. În acest moment, modelele din gama superioară BMW beneficiază de pachete semi-autonome de rulare, BMW Seria 7 și noua generație BMW Seria 5 fiind capabile să ruleze autonom pe autostradă și în traficul aglomerat din orașe în condițiile în care șoferul ține ambele mâini pe volan.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru