Ce mărci auto caută lumea pe Google? BMW domină la nivel mondial, România e fană Volkswagen

de Mircea Meşter
Sambata, 09.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Toyota domină autoritar clasamentul mondial la capitolul Google Search. Cele două mărci sunt preferate în 117 țări atunci când vine vorba de căutări pe internet. Volkswagen este câștigătoare în căutările online din România.

Un studiu realizat de CarWow cu ajutorul Google ne arată cum stă fiecare țară a lumii atunci când vine vorba despre căutările mărcilor auto pe internet. Este, dacă vreți, un exercițiu interesant care subliniază popularitatea fiecărui brand auto în anumite zone, fără a ține cont de caracterul piețelor respective. Altfel spus, în cazul căutărilor pe Google nu putem lua în considerare starea pieței respective sau caracterul nou/second-hand al mașinilor, ci pur și simplu nivelul atracției pe care-l au brandurile auto asupra locuitorilor unei țări sau ai alteia.

Rezultatele sunt foarte interesante. Dacă în România Volkswagen domină căutările pe net, luând fața "mărcii naționale" Dacia, observăm că BMW este liderul incontestabil al căutărilor online, cu 61 de țări în care bavarezii câștigă acest top inedit. Pe locul al doilea vine Toyota, brand care-și arogă merite interesante în SUA și Canada, dar și în Australia și în majoritatea țărilor centrafricane, acolo unde pick-up-urile dezvoltate de marca japoneză reprezintă principalele metode de "motorizare" pe patru roți.

Printre curiozitățile scoase la iveală de acest top se numără prezența Tesla în vârful căutărilor online din China, cea mai mare piață auto a lumii, marca electrică americană fiind și preferata norvegienilor.

Hyundai se află pe locul al treilea la capitolul popularitate la nivel mondial, adunând 14 țări de interes, implicit Cehia și Slovacia, zone în care Skoda domină clar vânzările. În sfârșit, cea mai interesantă situație de pe harta mondială este, fără îndoială, prezența Bugatti în vârful căutărilor Google din Niger.

Comentarii (31)

  • Ha ha,cel mai tare este Bugatti.
    Unde? În Niger :)))))). În Sahel, la beduini :)))). Ne-au făcut ăia praf (de Sahara) pe toți :))))
    20 1
  • @Madalescu
    E "ciudat" ca nici macar japonezii nu cauta Toyota, ci tot BMW.
    Deci cum, "inteligentii" de japonezi care fac masini "perfecte", cauta "jegurile" europene "bemve"? N-are logica.

    P.S. Vezi, nu tin cu VW; acum iau apararea BMW.
    28 37
  • @Madalescu
    In loc sa te apuci sa dai minusuri, mai bine explica-mi de ce e asa.
    E o intrebare logica.
    Sau nu poti? in schimb poti da clickuri cu mouse-ul pe manuta rosie :-DDD
    15 25
  • Daca e s-o luam asa, nici cehii nu cauta Skoda, iar in Niger sunt la mare cautare numai Bugatti -uri...

    Cine stie putina geografie, sa urmareasca harta si va fi surprins.
    Amuzant, oricum.
    25 2
  • Interesant e in Niger/Africa. Se cauta Bugatti cand ei nu au nici dupa ce bea apa...de fapt nu prea au apa :)))
    29 5
  • Cea mai smart cautare a momentului! China ei privesc spre viitor, restul stau ancorati bine in trecut!
    13 13
  • @Madalescu
    Explicația pe care o cauți la amicul tău e simplă (în cazul japonezilor) și anume : Curiozitatea.
    22 4
  • Nimic important. Este doar un top ce are ca scop numarul accesarilor catre fiecare brand in parte, nimic in ceea ce prevede achizitia. Si eu personal frecventez des paginile auto oficiale, unde incep sa imi configurez diverse modele pentru a-mi crea echilibrul perfect intre raportul calitate vis a vis de pret. Chiar si website-ul Volkswagen Romania ( cu toate ca nu ma dau in vant dupa aceasta marca ). Deci nu se poate spune despre mine ca imi place Volkswagen doar pentru faptul ca accesez saptamanal diverse cautari pe configuratorul lor .
    25 7
  • @@madalescu
    Ar fi interesant de menționat dacă se caută Bmw ca marcă de cumpărat sau alte căutări de genul: "Bmw car crash compilation", "Bmw drivers bigest jerks", "cocalari cu BMW-uri", "Bmw distrus de proprietar în fața la Frankfurt autoshow", "Bmw - accidente exotice". Deci sunt multe căutări ce pot fi făcute pe Google, nu neaparat de "bine". Asta nu înseamnă că și achiziția e proporțională cu accesarile. Cred că la români se vinde mai bine Dacia, chiar dacă se caută mai mult VW. Poate caută românii piese de schimb, sau cum să scape de jafuri...
    26 17
  • @Madalescu
    Atunci sa inbteleg ca asa cum se cauta BMW- jaf, asa se cauta si Toyota jeguri in USA ?
    In state se cauta Toyota fiindca sunt ieftine; sunt ca Loganurile la noi,
    :-DDD
    16 18
  • @Madalescu
    Iar iti da erori logica; Ai impresia ca o teorie de-a ta functioneaza doar cum vrei tu. :-DDD
    10 17
  • @Madalescu
    A nu se intelege ca am ceva cu toyota. chiar am fost la ei in service la reprezentanta si la drive-teste. Sunt oameni seriosi si am doar cuvinte de lauda.
    Eu am o problema cu obsesia TA cu japonezii si ca tuturor le gasesti nod in papura si doar la japi le accepti orice greseala. De parca japii is fara greseala si pot arunca piatra in ceilalti.
    7 8
  • @China
    Tesla e o alta dovada a inclinatiei chinezilor spre kitsch.
    Smart e altceva. Smart electric drive (ED) e o alegere buna. O masinuta excelenta de oras.
    17 15
  • kitsch - nekitsch, China are cea mai masiva industrie si cea mai mare piata de masini electrice din lume...Interesul chinezilor pentru Tesla este explicabil atat timp cat e singurul producator occidental care ofera un automobil la scara normala si cu niste caracteristici deosebite. Cand chinezii isi produc propriile "smarturi" de 2-3 ori mai ieftine de ce s-ar da in vant pentru buburuzele din vest?

    In fine, la romanica e subiect de stiri 3 zile romanul care isi pune motor cu reactie de aeromodel pe bicicleta....
    7 6
  • rotila
    sunt mai multe accesari ale celor care cauta piese de schimb decat ale celor ce cauta masini. si sunt multi copii care deabia au invatat sa scrie.
    7 4
  • @vianu
    Nu-i deloc deosebita de restul electricelor, decat prin faptul ca-i singura electrica la 5 metri lungime si 2 metri latime. Nu-i neaparat avantaj.
    12 7
  • ba este in conditiile Chinei..pentru ca ma refeream strict la piata Chinei. Iar performantele SUNT, overall, mai bune decat a celorlalte electrice. Una peste alta model S este si arata ca o masina normala. ACESTA este un mare avantaj.
    11 3
  • @vianu
    Cu ce o compari? Cate electrice de 100.000 $ exista? Si care performanta? Performanta de a indesa pachete de baterii pe un hectar jumate de platforma? Ce-i asa deosebit, in afara de pret si dimensiuni total nepractice in oras, unde iti petreci 99% din timp?
    13 8
  • @vianu

    Lasa-i in pace acolo in tzarana, nu te mai obosi, ca n-ai cu cine.

    In Romania secolului 25, pe la sate tot cu tractiunea animala si ograda plina de oratanii o sa fim. Si o sa dam search pe Google de Pasate la mana a 8-a.

    Eu as face un top al incapatanarii in prostie, cred ca am fi lideri mondiali detasati.

    Nici cu foc nu se mai vindeca poporul asta.
    11 14
  • hazard
    Unde sunt supermarcile Opel, Mazda? :)
    4 7
  • inexorabil
    @dan, dar cum ai vrea să arate panorama satelor? Ȋn loc de țărână, microprocesoare? Ȋn loc de căpițe de fân și glugi de coceni, ecrane tactile sau proiecții holografice? Ȋn loc de căruța bietului truditor zilnic, navetă spațială autonomă de joasă altitudine? Cum să nu-i dau dreptate excepționalului scrutător al vremurilor noastre, Ovidiu Hurduzeu? “Realitatea, cu particularitățile ei geografice și istorice, a devenit nu numai politic incorectă, ci de-a dreptul obscenă”.

    Suntem lideri mondiali la prostie, dar știi să te “scoți” cu grație din calcul, adică tu nu faci parte din “poporul ăsta”…M-hm! Este ca și cum te-ai ruga: “Mântuiește, Doamne, sufletul meu păcătos, dar nu și sufletele păgânilor din jurul meu”.

    Eveniment epocal: toți locatarii Cerului belesc cepele, uitându-se ca tolomacii unii la alții și capitulând neputincioși ȋn fața isprăvilor mirobolante ale high-tech-zeului teluric. Apropo, ce smartphone de “ultimul răcnet” Și-ar fi tras…Dumnezeu, dacă S-ar fi ȋntrupat ȋn segmentul nostru temporal, nu ȋn urmă cu 2000 de ani? Totuși, nu voi continua tema, ca să nu apară alt avertisment din partea redacției…

    Scor Mafia – “prietenii” la postări: 1-6! Uite că, de data asta, omul ne-a scutit de “Bembeu” și “Foltzfaghen” – nu, nu sugerez să fie elogiat, dar de ce să nu fie lăsat ȋn pace atunci când nu intervine? De fapt, ce să mai discutăm? Așa suntem noi, oamenii, ȋn general: dacă rahatul pute, de ce pute? ; dacă a prins crustă, cum ȋși permite să nu ne bage ȋn seamă?
    14 3
  • Vitalie Paladi Achim
    Salut inexorabil. Imi pare sincer rau ca trebuie sa iei parte la asemenea bazaconii pe care unii ''anonimi'' le arunca pe site. Cat despre ''pledoaria'' mea fata de BiEmDabalIu , din pacate azi ( vremea ploiasa din Bucuresti ) mi-a crescut si mai mult parerea ca unii soferi de ''masini ghermnace'' sunt destul de marlani precum credeam. Eram la trecerea de pietoni asteptand sa se faca verde . Afara ploua de zori. Stau ce stau, si cand colo apare un ceafa lata cu Mărseidis-Bentz E classe care m-a stropit din cap pana-n picioare in mod intentionat. Destul de ''diplomat si rafinat'' gestul mancatorului de branza care conducea ''inteligenta ghermanca'' pe 4 roti nu ? Sau probabil ca a vrut sa se faca vizibil faptul ca are Mertzan ?

    @@madalescu. Ce fumezi sa intru si eu in filmul tau ? :))))
    2 2
  • ce ti-a crescut si mai mult? parerea ?
    3 1
  • inexorabil
    Doamne, Mafioso, mă amuzi teribil. S-a ȋncetățenit puternic – că tot parcurgem vremurile de pe urmă – tendința bizară de a demoniza omul laolaltă cu obiectele pe care le folosește. De exemplu, cui i se ȋntâmplă, dacă antipatizează pe cineva, să i se pară…hainele de pe acela/aceea niște cârpe urâte, complet lipsite de eleganță, ba chiar oribile? Așa și cu mașinile…Dar dacă te stropea, Mafia, vreo “americană” din anii ’80-‘90, știi de care: “vapor cu bord penibil, fără ergonomie, cu canapele care se jerpelesc ȋn scurtă vreme, cu ruliu pronunțat și cu motoare uriașe, gurmande și puturoase, având putere litrică sub cea a unei Dacii” ? Te-ai fi pretat și tu la această descriere? (absurdă, dacă mă ȋntrebi pe mine, dar exersată, ani de zile – dacă nu cumva și acum – de idolatrii băloși ai orgasmului pro-european de tip “0-100” și “dă-i blană” de pe plaiurile mioritice)
    3 0
  • inexorabil
    Mafia, ascultă-mă bine, te rog. Parcă am mai redat eu pe AM această maximă: “Oricâte gunoaie ar arunca cineva ȋntr-un râu, izvorul lui va rămâne curat”. Transpusă ȋn fenomenul auto, se traduce astfel: oricâți de-alde “ceafă lată” vor mai călări Triada de acum ȋncolo, istoria, imaginea și importanța ei nu vor avea de pătimit din cauza și de pe urma lor. Sau ȋncearcă să judeci la modul următor: apa trece, pietrele rămân. Oare unii maneliști nu și-au turnat clipurile ȋn “americane” ? Ce-ar fi ȋnsemnat ca eu să țin cont de faptul că bijuteriile respective au fost “spurcate” de balaoacheși? De pildă, ar fi “trebuit” să mă lepăd de pasiunea mea doar fiindcă m-a scârbit ce-am văzut aici? :
    www.youtube.com/watch?v=actGM4H6Z30

    Ȋn concluzie, mașina nu poate fi decât un martor mut al caracterului șoferului. De fapt, fiecare este singurul responsabil de stima sau de batjocura cu care este tratat de semenii lui.
    1 0
  • Vitalie Paladi Achim
    Problema astora cu ''inteligente ghermance'' (unii), este ca vor sa se etaleze enorm de mult cu coaja, pardon ''super bolidul premium'' de natiune ''ghermanca'' , de multe ori facand ''victime'' pe altii ( cum am fost eu ) . Ai idee cat am stat sa-mi calc camasa si pantalonii ca apoi sa vina un malaxor ca ala sa mi le ude ? Sau cum lumea de pe strada ( dupa incident ) se uita la mine destul de mirata punandu-si probabil intrebarea : ''Oare ce a patit asta, a cazut in garla ?'' . Pana acum nu am vazut nici un sofer de Cadillac ( cu tot cu clipurile de pe net ) sau de Lexus care sa aiba un asemenea comportament iritant. Nu de putine ori m-am aflat in asemenea situatii, in care astia pur si simplu au impresia ca sunt regii soselelor cu cazanele, pardon ''bijuteriile ghermnae'' :) . Acum aprox. 1-2 luni , stateam in trafic, in coloana ca toata lumea civilizata. In stanga era linia de tramvai. Vine ''gealatul'' cu ICS FAIV cu numere de Italia cu scopul sa se bage in fata mea ( neregulamentar ) . Eu merg la intimidare cu nesimtitii astia, adica trecand milimetric de oglinda lor. ( macar sa-i sperii sa mai comita , daca politia rutiera nu-si face datoria ) . Toate bune si frumoase, vede ''gealatul'' ca nu vreau sa las, deschide geamul ( evident unul tatuat pana-n gat si cu ochelari de soare iarna, dar deh....jmekeria assta :)))) ) si imi zice , citez : '' fratiwear, lasa-ma si pă mine mancatz-ash fesu' tau '' . Am zis OK , il las pe asta . Se repune pe banda in fata mea, brusc o chestiune care ma loveste fix in frunte ! tipul imi da si ''avarii'' drept multumire. La prima vedere am tresarit speriat, cu gandul ca i-a cedat '' ingineria tehnica ghermanca'' , si iar sa vezi blocaj, incadreaza-te pe banda doi, eh ma bantuiau deja secventele :D . Dupa care am remarcat gestul de multumire, apoi m-a lovit fix in frunte manevra de semnalizare pt incadrarea pe banda 2 a individului. Am zis : wow un Bemveu care semnalizeaza, si eu care credeam ca nu au din fabrica semnalizare , sau poate era optionala :)))) .
    1 2
  • @Vitalie Paladi Achim
    De ce nu te mai loghezi cu madalescu ? Ti l-au blocat cumva ? :))) eu zic sa revi la primul tau nume mafia ca oricum stim toti ca tu esti indiferent cu ce te-ai loga.
    4 1
  • Am o TOYOTA Corolla cu 82.000 km la bord. Dupa 8 ani, SINGURUL LUCRU PE CARE L-AM INLOCUIT a fost, la "varsta" de 7 ani: BATERIA DE ACUMULATORI......In rest reviziile anuale si ATAT..... Asta spune MULTE despre seriozitatea acestui brand....dincolo de orice fitze sau reclama...
    2 3
  • @inexorabil

    Nu, eu nu prea ma consider ca facand parte din poporul asta.
    Eu sunt nascut aici intamplator, si numai conjunctura geografica ma leaga de natia asta de prosti.
    De explicatii prin exagerari sunt satul, mi se par apanajul oamenilor ingusti in viziune, asa ca stai calm, nimeni nu vrea sa vada holograme la sate...avand in vedere ca inca sunt ancorati in secolul 17-18, de pana si wc-ul in casa il vad ca pe o lucratura a diavolului, asa ca mai au de recuperat vreo 2 secole.
    Cat despre smartphone-uri, aia e unealta absoluta a prostului, am vazut destui carutasi pe coclauri mioritici lovind cu sete caii desalati si infometati, afisand ostentativ ultimul racnet drept unealta de urlat la nevasta si injurat semenii giboni.

    Ne meritam soarta de popor batut in cap, cu mentalitate africana de sclav la oricine se indura sa uite un colt de paine uscat pe masa, mereu strangand cu smerenie prefacuta caciula in pumni de fiecare data cand se adreseaza stapanilor.

    Si daca stapanii se milostivesc si ne ofera "privilegiul" de a cumpara tot felul de junghiuri de masini la supra-supra-pret, gata, suntem stapanii universului.
    1 6
  • Te crezi special? Eu cred că eşti doar o faţă tristă şi ipocrită din mulţime.
    Să spui despre smartphone că-i "unealta absolută a prostului" şi apoi să pupi în fund Tesla - asta-i adevărata prostie !
    2 1
  • Bravo Franta si Suedia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru