Ce rămâne după uraganul Harvey? 500.000 de mașini distruse și reduceri de 500 de euro venite de la FCA și GM

de Bogdan Mirică
Joi, 31.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit primelor estimări, uraganul Harvey a distrus aproape jumătate de milion de mașini. Primii constructori care iau atitudine, modestă ce-i drept, sunt GM, FCA și Hyundai.

Uraganul Harvey, unul dintre cele mai distrugătoare fenomene meteo care a lovit Statele Unite, a revărsat asupra pământului american peste 40 de trilioane de litri de apă. Bilanțul momentan indică nouă decese, 30.000 de oameni care caută adăpost și costuri de 30 de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

La toate aceste valori se adaugă și 500.000 de mașini distruse, după cum estimează Cox Automotive, o companie specializată în statistică. Acest val de mașini avariate va duce la multe dosare de daună totală și la revărsarea acestor mașini pe piața second-hand, multe dintre ele cu un istoric ascuns.

Sunt multe situații în care apa a trecut de portiere și chiar peste acoperiș, ceea ce a dus la inundarea interiorului. Este mai rău decât în cazul uraganului Sandy, care a lovit zonele New York și New Orleans în octombrie 2012 și a dus la distrugerea a peste 250.000 de mașini.

Esential 500.000 de mașini au fost afectate de uraganul Harvey.
Uraganul Harvey a scos la iveală și o serie de comportamente deviante, dar și mulți oameni dornici să ajute.
În vreme ce o benzinărie a ridicat prețul galonului (3.7 litri) la 20 de dolari, alții au donat mii de dolari pentru a ajuta victimele.

Nici producătorii auto nu au stat cu mâinile în sân. Au sărit în ajutor, e drept, cu oferte simbolice. Grupul Fiat Chrysler oferă 500 de dolari reducere la achiziția modelelor Dodge Durango, Ram 1500 și Jeep Grand Cherokee. Victimele trebuie să facă dovada pagubelor suferite în urma uraganului.

General Motors oferă un discount similar, tot 500 de dolari, pentru toate mașinile din gama Chevrolet, GMC, Buick și Cadillac. Hyundai are oferte similare, garantând ceva maimult: 750 de dolari pentru rezidenții din Texas și Louisiana, statele afectate cel mai tare de uragan.

via jalopnik

Comentarii (1)

  • Hurve-y mă-sa
    Acu-i momentu' să-i fooţi o bârnă (cu crengi cu tot) cazanului.
    Nu cârâie niciunu' când se scarpină de $
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru