Cel mai puternic Seat creat vreodată a încercat să le țină piept unor husky pe un lac înghețat (VIDEO)

de Bogdan Mirică
Joi, 23.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Leon ST Cupra a mers până în Laponia pentru a vedea dacă poate ține piept unor câini husky special antrenați.

SEAT caută tot felul de soluții de promovare pentru noul Leon Cupra facelift, cel mai puternic model pe care l-a construit până acum. De această dată a fost preferată varianta break a modelului de performanță, trimisă tocmai în Laponia pentru a se duela prin ținuturile albe cu o sanie trasă de câini.

Șase dulăi din rasele Alaskan și Siberian Husky au fost înhămați la sanie și trimiși să concureze cu break-ul spaniol. La volanul mașinii s-a aflat Jordi Gene, pilot profesionist care a activat mulță ani în Campionatul Mondial de Turisme.

Cu 300 de cai putere și 380 de Nm sub capotă, break-ul vine alături de o tracțiune integrală care ajută mult la manevrabilitatea mașinii pe lacul înghețat. Nu lipsește transmisia automată DSG și nici frânele Brembo.

De cealaltă parte, cele două rase de câini sunt printre cele mai rapide 20 din lume. Pot trage propria greutate (adică vreo 30 de kilograme) pe o distanță de până la 130 de kilometri, parcursă într-o singură zi.

Mai mult, pot atinge o viteză maximă de 40 de km/h.

Competiția dintre mașină și sania trasă de husky s-a desfășurat pe unul dintre cele 188.000 de lacuri înghețate din zonă. Nu este foarte greu de intuit cine a câștigat.

Comentarii (2)

  • cineva
    Primul caine din stanga a fost de vina. Are nevoie de o geometrie... Fugea putin intr-o parte. :))))

    Dar sa stiti ca sunt si la noi in tara, in judetul Harghita... senzationali. M-am dat iarna asta de 2 ori.
    3 0
  • Da, le stiu si eu.

    Cu o usoara pretentie de independenta "javrutele" alea.Nu sunt destul de bine dresate, in fiecare primavara au o perioada de exaltare sa zic asa, dupa care iar se linistesc. Nu se poate spune ca se pot adapta zonei.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru