CNADNR a suspendat din funcție directorul care a declarat că autostrada Sibiu-Orăștie este periculoasă

de Sebastian Toma
Miercuri, 12.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alin Goga, directorul adjunct de investiții din cadrul Direcției Drumuri și Poduri Craiova, a fost suspendat din funcția de la CNADNR după ce a declarat că un segment al autostrăzii Sibiu-Orăștie este periculos și ar trebui închis circulației.

Esential 4 ani este perioada de garanție la defecte de fabricație a autostrăzii Sibiu-Orăștie.
22 de kilometri este lungimea lotului cu probleme din autostrada Sibiu-Orăștie.
CNADNR a decis suspendarea contractului individual de muncă al unuia dintre directorii săi după ce oficialul a afirmat într-o emisiune TV că autostrada Sibiu-Orăștie ar trebui închisă circulației și reconstruită, titrează Mediafax.

Alin Goga, directorul adjunct de investiții din cadrul Direcției Drumuri și Poduri Craiova, a fost suspendat din funcție pentru că a încălcat o prevedere din fișa postului care îi interzicea să acorde interviuri și să furnizeze documente sau informații în legătură cu activitatea CNADNR în lipsa unui mandat acordat de directorul general al regiei. Goga a acuzat CNADNR de ilegalități și a afirmat că un segment al autostrăzii Sibiu-Orăștie este periculos pentru circulație. Nu este singurul angajat al CNADNR care este cercetat disciplinar pentru apariția la televizor, în aceeași situație aflându-se și Liviu Costache, care a participat la o emisiune TV în data de 4 august.

Fost ministru al Transporturilor: "Trebuie oprită circulația pe lotul 3 din autostrada Sibiu-Orăștie

Afirmațiile lui Alin Goga au venit la finalul lunii iulie, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul Realitatea TV.

La vremea respectivă, lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie a ajuns în atenția presei în urma unor alunecări de teren derulate pe acel tronson de drum. Goga a explicat că problema este legată de solul din acea zonă și că DN7 și magistrala feroviară 200 au întâmpinat, de-a lungul timpului, situații similare pe fondul aceleiași probleme. La momentul respectiv, CNADNR a identificat mai multe probleme ale lotului trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie, pe care le-au pus în vina constructorului tronsonului, italienii de la Salini Impregilo.

România: Autostrada Soarelui a fost finalizată după 30 de ani

Urmareste Automarket
Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie are o lungime de 22 de kilometri și a fost inaugurat anul trecut, după mai multe întârzieri.
Autostrada Sibiu-Orăștie are o garanție de patru ani, timp în care antreprenorii care au executat lucrările sunt obligați să remedieze toate defectele de construcție. Italienii de la Salini-Impregilo SpA au declarat că au demarat o serie de expertize tehnice în zonele cu probleme, dar cei de la CNADNR afirmă că nu au primit informații oficiale despre aceste cercetări și concluziile lor.

România a inaugurat prima legătură pe autostradă cu un alt stat european

Via Realitatea.net | Sursă foto

Comentarii (7)

  • Am vazut emisiunea respectiva la Realitatea TV. Goga a facut acolo niste comentarii si judecati de valoare de modul in care functioneaza lucrurile in CNADNR... a vorbit despre paranghelii, sarbatori campenesti la inaugurarea segmentelor de autostrada, despre cum se dau contractele, despre presiunile politice, despre cum era mai bine ca lotul respectiv de autostrada sa ocoleasca delaurile cu probleme in structura geologica care genereaza aunecarile de teren, despre cum daca se ocoleau acele dealuri traseul era mai scurt decat acum deci si costuri mai mici, despre cum s-a impus un anumit traseu deoarece acele pamanturi erau ale unor potentati locali si nu numai etc... daca o fi real ce a spus nu stiu dar pare spectaculos... ce vedem noi aici? ne asteptam ca institutiile statului sa vereifice tot ce a spus Alin Goga care a facut de fapt un denunt... un denunt nu de la un anonim ci de la un profesionist din sistem... ce primim in schimb? e dat afara pt ca a incalcat un regulament de ordine interioara!!! sa nu uitam ca ”diavolul este din punct de vedere politic corect”....
    25 0
  • Iese cineva sa avertizeze lumea de un potential pericol, iar CNADNR sare ca ofensat si imediat zice ca nu are voie ca acel cineva nu are voie la TV.
    24 1
  • La ce te poți aștepta din partea unor paraziți precum CNADNR? Normal că mușamalizează orice dovadă a corupției lor!
    21 1
  • cnadnr este un focar de corupție și o gaură neagră în care dispar banii noștri
    18 0
  • Asta este Romania o tara superba unde an putea linistit sa train mediu 70% dintre noi, dar din pacate este tara in care nu se doreste acest lucru.
    Pentru acest om nota 10 pentru ca a spus adevarul, dar mai trebuie multi ani sa scapam de hoti care ne conduc.
    Toata stima inca o data, pacat ca astfel de oameni sunt inlaturati:-(
    8 0
  • someone
    atitudine tip fanariota intr-o tara care se considera din mileniul 3 : dupa ce ca fac o traba de rahat ( vezi piesa taxi" aici sant banii dvs ") , ii mai si crucifica pe cei care le atrag atentia de calitatea muncii lor . ar trebui toti demisi si trasi la raspundere pentru toata activitatea si realizarile lor
    12 0
  • Esti Jalnic
    Asteptam ca directorul general sa fie dat afara un suturi pana la DNA
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru