Compania Apple a fost chemată în instanţă de un producător de baterii pentru vehicule electrice

de Sebastian Toma
Joi, 19.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A123 Systems, un furnizor din China specializat în acumulatori pentru vehiculele electrice, a chemat în instanţă compania americană Apple pentru recrutări agresive de angajaţi.

Compania Apple şi potenţiala sa maşină ajung din nou în lumina reflectoarelor după ce presa americană anunţă un proces între gigantul din Coupertino şi A123 Systems. Aceştia din urmă au dat în judecată compania care a adus pe piaţă iPhone-ul pentru că le-a recrutat agresiv angajaţi importanţi specializaţi în dezvoltarea acumulatorilor. Potrivit chinezilor de la A123 Systems, respectivii angajaţi erau atât de importanţi pentru proiectele la care lucrau încât acestea au fost sistate temporar până la găsirea unor înlocuitori potriviţi. Cei de la A123 Systems sunt specializaţi în proiectarea şi fabricarea acumulatorilor de mari dimensiuni, folosiţi cu precădere de vehiculele electrice. Cu excepţia cazului în care Apple vrea să-şi producă propriile baterii, acest proces ar putea trăda planurile companiei din California de a construi un vehicul electric.

Jurnaliştii de la Wall Street Journal anunţă că Apple are o echipă de peste 100 de oameni care lucrează la ceea ce a ajuns să fie cunoscut sub numele de ”Project Titan”. Ce înseamnă acest lucru pentru Apple nu este clar pentru nimeni din afara companiei, dar unele voci anunţă lucrul la o maşină electrică.

Acest zvon este susţinut de o ştire pe care v-am prezentat-o în urmă cu nouă zile, când zvonurile anunţau că Apple încearcă să atragă în mod agresiv angajaţi de la Tesla. Cei de la Tesla Motors sunt tot o companie americană, localizată tot în California, iar avansul său în lumea automobilelor a fost adesea comparat cu avansul tehnologic al gigantului din Coupertino.

Urmareste Automarket
Analiştii din industria auto nu sunt convinşi că Apple lucrează la un autoturism, dar ideea generală este că această companie ar putea pregăti propriile sisteme de asistenţă pentru vehiculele autonome, într-o manieră similară cu ceea ce face Google în prezent.
Dan Akerson, fostul CEO al General Motors, nu este de părere că Apple este gata să intre în acest segment, motivând lipsa de experienţă a acestora în domeniul automobilelor. Pe de altă parte, nici cei de la Tesla nu aveau experienţă atunci când au lansat primul lor autovehicul electric, iar Elon Musk şi echipa sa şi-au dovedit aptitudinile în faţa întregii lumi odată cu lansarea lui Model S.

Via WSJ

Comentarii (1)

  • "Coupertino"?!
    Măi Sebi, tu nu verifici textul înainte să-l plasezi aici? Poți să redactezi un articol fără "perle de la Bac"?
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru