Conversaţii video în maşina: Volvo introduce Skype pe modelele din seria 90

de Daniel Popescu
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va lansa aplicaţia de conferinţe Skype pe modelele sale din seria 90, pentru ca şoferii să aibă posibilitatea de a purta conversaţii video fără să utilizeze telefonul mobil.

Volvo s-a remarcat în ultima perioadă prin dezvoltarea unor noi tehnologii disponibile în special pe modelele din seria 90, iar producătorul suedez a anunţat în ultimele zile ale anului trecut un nou pas în această direcţie.

Astfel, toate modelele Volvo din seria 90, şi anume S90, V90, V90 Cross Country şi XC90, vor fi comparatibile cu aplicaţia de conferinţe video Skype for Business dezvoltată de Microsoft. Aceasta va permite şoferilor să vizualizeze programul următoarelor întâlniri şi să se conecteze la conferinţe prin intermediul ecranului poziţionat central.

Urmareste Automarket
Chiar dacă aparent o astfel de tehnologie are potenţialul de a distrage atenţia şoferilor, Volvo susţine exact contrariul: şoferii nu vor mai fi nevoiţi să folosească telefonul mobil la volan. 

"Cu toţii am încercat să facem un apel video în maşină, dar fie scapi telefonul în timp ce încerci să te conectezi, fie uiţi lungul cod PIN pe care trebuie să-l introduci.

Nu este cel mai bun mod de a începe un apel în maşină. În plus, atenţia ta nu este acolo unde ar trebui să fie, la drum. Toate aceste lucruri dispar cu Skype for Business", afirmă oficialii Volvo într-un comunicat de presă.

Volvo nu a menţionat când va fi disponibil Skype pe modelele seriei 90, însă suedezii au dezvăluit că în viitor vor să integreze şi Cortana, asistentul digital dezvoltat de Microsoft care permite recunoaşterea vocii şi anticiparea nevoilor prin analizarea datelor folosite în trecut.

Via Volvo

Comentarii (3)

  • arogantul
    DAAAA, pt ca nu era de ajuns ca au fost desfintate majoritatea butoanelor si ca acum ai nevoie sa iti iei privirea de la drum ca sa modifici temperatura sau alte chestii minore care inainte se faceau dintrun simplu buton, acum ai Scaip, ca sa nu te mai uiti deloc la drum
    10 0
  • cineva
    Ce sa faci cu un apel VIDEO in masina? La ce ajuta? In afara de distragerea atentiei de la drum...
    5 0
  • Cea mai mare prostie.
    Ideea e ca ești distras de discuția în sine, nu de apelul video sau audio în sine.
    S-a demonstrat de multe ori că o discuție la telefon este periculoasă chiar și cu hands free.
    Doar dacă mașina e complet autonomă ar fi ok.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru