Cum să economisești 18 tone de CO2 în două săptămâni: plimbi președinții în mașini electrice în loc de limuzine

de Mircea Meşter
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault-Nissan a oferit 200 de mașini electrice organizatorilor Formului pe teme de mediu care a avut loc timp de 14 zile la Paris. Rezultat: 175.000 de kilometri pur electric care au economisit 18 tone de CO2.

Forumul mondial pe teme de mediu (COP21) care s-a desfășurat timp de două săptămâni la Paris și la care au participat personalități marcante ale lumii politice și sociale din toată lumea le-a dat ocazia celor din Grupul Renault-Nissan să-și etaleze gama de modele electrice și să demonstreze că o flotă de mașini care funcționează fără emisii poate avea performanțe majore în ceea ce privește economia de carburant.

Mașinile electrice oferite de Grupul Renault-Nissan pentru transportul oficialilor și al junaliștilor prezenți la COP21 - Renault Zoe, Nissan Leaf și Nissan e-NV200 - au parcurs în cele 14 zile ale forumului 175.000 de kilometri pur electrici, economisind în această perioadă 18 tone de dioxid de carbon

Așa cum am anunțat la începutul lunii decembrie, Alianța a folosit în total 200 de mașini și a montat o rețea de 90 de stații de încărcare în puncte strategice din Paris. 27 dintre acestea au reprezentat prize de încărcare rapidă, 13 urmând să rămână permanent la dispoziția parizienilor care aleg să ruleze cu o mașină electrică în următorii ani.

Carlos Ghosn, președintele Renault-Nissan, și cele două vedete electrice ale alianței: Zoe și Leaf.

 

Comentarii (5)

  • Păi și are vreo legătură asta cu ce s-a discutat la forumul ăsta pe teme de mediu?
    4 2
  • Un forum in care s-a vorbit mult, s-au parcurs si mai multi kilometri cu masinile si in care nu s-a hotarat nimic. Nimic concret. Totul a ramas la buna apreciere a celor prezenti.

    Acum, ma intreb si eu: concret, de unde a provenit curentul ala electric? Din carbuni, din petrol, de la eoliene, din vreun nucleu care se da cu capul de altul?

    Nu stiu de ce dar cred ca e o mare abureala cu tonele astea de CO2 "economisite" - asa scrie in articol, "economisite".
    6 2
  • sunt curios cate tone de co2 au produs carbunii arsi pentru a genera curentul necesar a 200 vehicule electrice?
    6 3
  • de energia obtinuta ecologic pe cai regenerabile ai auzit ?
    1 0
  • nici de prevenirea sau reducerea poluarii la sursa, n-ai auzit?
    indiciu; teava de esapament
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru