Dacia Sandero este maşina cu cea mai mică depreciere în Marea Britanie

de Bogdan Mirică
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu recent a arătat că Dacia Sandero, lansat abia anul acesta în Regatul Unit, se bucură de cea mai mică depreciere pe piaţa din Marea Britanie.

Deşi s-a lansat pe piaţa din Marea Britanie abia anul acesta, Dacia se bucură deja de un succes deosebit în Regatul Unit. Sandero este printre performerii gamei constructorului român, cu 4000 de comenzi trecute deja în cont. Modelul subcompact se bucură de aprecierea publicului, fiind cea mai ieftină maşină din Marea Britanie.

Sandero promite să îşi menţină foarte bine valoarea în următorii ani. Organizaţia CAP, lider în oferirea unor valori reziduale ale modelelor existente pe piaţa auto din Marea Britanie, a publicat o statistică recentă, care arată că Sandero este printre modelele care îşi păstrează cel mai bine valoarea.

Esential 4000 de comenzi a adunat Dacia Sandero pe piaţa din Marea Britanie.
5995 de lire este preţul de pornire al actualului Sandero pe piaţa din Regatul Unit.
CAP susţine că după o utilizare de trei ani şi 60.000 de mile, echivalentul a 96.500 de kilometri, Sandero, în versiunea 1.2 16V Accent,va pierde doar 3615 lire din preţul plătit în showroom: 5995 de lire.
La rândul ei, versiunea de top Laureate, echipată cu acelaşi motor, va mai pierde încă 1400 de lire.

Acelaşi studiu dezvăluie că versiunea 1.2 16V Laureate va păstra 36% din preţul iniţial după trei ani de utilizare, cu 6% mai mult decât Skoda Fabia 1.2 şi 8% decât Suzuki Swift 1.2. Comparat cu Suzuki Swift, care costă 12.444 de lire în Anglia, şi pierde 8919 lire din preţul iniţial în doar 3 ani, Dacia Sandero se descurcă mult mai bine.

O altă organizaţie care analizează deprecierea maşinilor noi în Marea Britanie, Glass Guide, susţine că Sandero îşi va păstra 57% din valoarea iniţială.

Comentarii (3)

  • cosmin
    irelevante studiile facute in anglia. la ei oricum deprecierea masiniilor difera enorm fata de restul europei.
    4 6
  • Incontestabil
    Este relevanta pentru restul masinilor aflate in Marea Britanie.
    6 0
  • UK este o piata imporanta a Europei.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru