Daimler inaugurează o nouă linie de producție în România: la Sebeș vor fi construite, în premieră, cutii automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj

de Paul Cosma
Joi, 07.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a inaugurat astăzi o nouă linie de producție la uzina Star Assembly din Sebeș. În premieră pentru rețeaua Mercedes Powertrain, la Sebeș vor fi construite cutiile de viteze automate cu opt trepte și dublu ambreiaj.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT.

Daimler a investit în două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 mp. Noua linie de producție marchează o premieră pentru grupul german și rețeaua Mercedes Powertrain.

“Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj, a declarat Klaus Eichhorn, directorul general Star Transmission și Star Assembly.

Nemții spun că uzina din Sebeș “joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor” către fabricile Mercedes din toată lumea. Pe lângă uzina din Sebeș, Daimler mai produce cutii automate la Untertürkheim, în Germania.

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, au în prezent peste 3.000 de angajați.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj cu șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie.

 

Comentarii (3)

  • Octavian
    Din cand in cand mai auzim si o stire de bine.
    11 0
  • bravo Tiriac. sa traiesti si sa mai faci. Poate aduci si AMG.ae61
    3 1
  • mircea badea
    bravo psd!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru