De la supercaruri la avioane: designerii Pagani au desenat interiorul unei aeronave Airbus

de Bogdan Mirică
Joi, 25.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerii constructorului italian Pagani au pus mâna pe creion și au desenat interiorul unui avion Airbus. A ieșit o cabină luxoasă, cu influențe de pe supercarul Huayra.

Sunt mulți producători auto care cochetează și cu alte industrii, mai ales dacă au designeri talentați, care își pot pune amprenta asupra unor interioare spectaculoase. Cel mai nou proiect de acest gen implică oamenii de creați ai constructorului de supercaruri Pagani și un avion privat ACJ319neo, construit de francezii de la Airbus.

Proiectul comun a primit numele Infinito și este expus în prezent la Geneva, cu ocazia unei expoziții de profil. Cum era de așteptat, interiorul împrumută mult din aspectul unui supercar Pagani: piele de cea mai bună calitate la nivelul scaunelor și al covorașelor, precum și inserții din fibră de carbon la nivelul elementelor de interior.

Aplicarea unor detalii din lumea auto în interiorul generos al unui avion privat Airbus este doar începutul unui colaborări.

Horacio Pagani
fondatorul Pagani
Designerii susțin că s-au lăsat inspirați de combinația dintre artă și știință specifică lui Leonardo da Vinci.
Printre materialele folosite se numără și detalii metalice similare celor regăsite în habitaclul lui Huayra.

„Arta și știința pot merge mână în mână. Aceasta este filosofia Pagani. Combinația dintre materiale compozite care nu au mai fost niciodată folosite într-un avion și un design specific Pagani Automobili reprezintă o semnătură unică. Aplicarea unor detalii din lumea auto în interiorul generos al unui avion privat Airbus este doar începutul unui colaborări”, a declarat Horacio Pagani, fondatorul companiei cu același nume.

Avionul personalizat de Pagani, adică Airbus ACJ319neo, este capabil să transporte opt pasageri și să ofere o autonomie de zbor de 15 ore pe o distanță de maxim 12.500 de kilometri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru