Demonstrație video: Renault testează un sistem autonom de evitare a obstacolelor

de Petre Barac
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat un clip video în care ne arată cum funcționează sistemul său de evitare a obstacolelor fără asistență din partea șoferului.

Grupul Renault are un buget de circa 20 de miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare astfel încât să lanseze 21 de modele noi în următorii 5 ani. Dintre acestea, 15 modele vor diferite niveluri de autonomie.

Francezii au început deja să facă teste cu o tehnologie care permite evitarea obstacolelor. Cum funcționează aceasta? Într-un clip video un Renault Zoe (denumit Callie) parcurge traseul cu obstacole fiind condus de un șofer profesionist. 

Cu ajutorul tehnologiei care scanează drumul, mașina a învățat manevrele pilotului Renault și a evitat singură obstacolele la a doua parcurgere a traseului.

Potrivit francezilor, această tehnologie vine să completeze realizările mărcii în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța în utilizarea mașinilor autonome.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru