Detaliile alianței VW-Ford, așteptate din 14 ianuarie: anunțul ar urma să fie făcut la salonul de la Detroit

de Paul Cosma
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și Ford vor dezvălui în curând detaliile alianței lor extinse, anunțul urmând să fie făcut săptămâna viitoare la Detroit, în cadrul salonului auto ce se desfășoară în perioada 14-27 ianuarie, potrivit unor surse apropiate de cele două companii și citate de Reuters.

În luna iunie a anului trecut, Volkswagen și Ford au anunțat semnarea unui Memorandum de Înțelegere prin urmau să analizeze viabilitatea unui parteneriat. 

Negocierile dintre cei doi constructori au ajuns în faza finală, iar oficializarea alianței este așteptată în curând.

Potrivit Reuters, care citează două surse apropiate de cele două companii, detaliile alianței VW-Ford vor fi dezvăluite săptămâna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Detroit, care se desfășoară în perioada 14-27 ianuarie.

Anterior, Volkswagen și Ford au subliniat că alianța lor nu va presupune o fuziune sau achiziția unor pachete de acțiuni.

Sursele Reuters susțin că alianța va viza colaborarea în domeniul vehiculelor comerciale, dar și în zona mașinilor electrice și autonome.

De curând, VW a spus că nemții ar putea să folosească fabricile Ford din SUA pentru a produce mașini VW pe pământ american. Este luată în calcul și varianta construcției unei alte fabrici VW în Statele Unite.

În ultimul timp, cei doi producători au transmis că poartă discuții privind colaborări în mai multe sectoare de activitate din industria auto.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru