Dieselgate continuă: 1.8 milioane de vehicule comerciale Volkswagen sunt afectate de problemă

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul de Vehicule Comerciale de la Volkswagen a anunțat că pregătește un recall pentru 1.8 milioane de unități afectate de scandalul Dieselgate.

Esential EA 189 este codul motorului diesel vizat de scandalul Dieselgate. Vorbim despre o unitate TDI cu patru cilindri în linie și care era omologată pentru norma Euro 5.
Criza Volkswagen: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

Vehiculele comerciale de la Volkswagen sunt și ele afectate de scandalul Dieselgate, anunță divizia dedicată acestor modele din cadrul concernului german. Guenter Scherelis, purtătorul de cuvânt al diviziei de vehicule comerciale de la Volkswagen, a confirmat informațiile publicate de cotidianul german ”Hannoversche Allgemeine Zeitung" și a anunțat că divizia pe care o reprezintă are de rechemat 1.8 milioane de unități. Vorbim despre diferite tipuri de vehicule comerciale echipate cu motorul diesel EA 189, care merg de la Caddy până la Transporter.

Volkswagen își propune să prezinte o soluție la problema Dieselgate până la finalul lunii curente. În săptămânile și lunile ce vor urma, compania germană va derula o campanie de recall în service, în baza căreia va repara unitățile afectate de acest scandal. Pentru moment, oficialii companiei nu au precizat care va fi soluția tehnică folosită pentru remedierea emisiilor de NOX-uri ale unităților diesel EA 189.

Situația diviziei de vehicule comerciale de la Volkswagen este mai bună decât cea a mărcii de automobile care poartă același nume, aceasta din urmă urmând să efectueze un recall de aproximativ cinci milioane de unități.

Urmareste Automarket
Deși Volkswagen nu a oferit până acum nicio informație tehnică sau financiară legată de aceste recall-uri, analiștii auto consideră că grupul german va ajunge la costuri totale de aproximativ 6 miliarde de euro pentru a rechema și repara mașinile cu probleme.
Scandalul Dieselgate a început să-și pună amprenta și pe Wolfsburg, orașul din care se trage marca Volkswagen, care și-a înghețat bugetul în așteptarea unor încasări reduse dramatic, fabrica VW fiind inima economiei orașului.

Câte mașini afectate are fiecare marcă din Grupul Volkswagen:

Volkswagen: 5 milioane
Volkswagen Comerciale: 1.8 milioane
Audi: 2.1 milioane
Skoda: 1.2 milioane
Seat: 0.7 milioane

Via Reuters | DW | Volkswagen Vehicule Comerciale

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru