Dieselgate lasă Volkswagen Group fără două premii "Mașina Ecologică a Anului"

de Sebastian Toma
Joi, 01.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Green Car Journal a anunțat retragerea a două distincții "Mașina Ecologică a Anului" acordate în 2009 și 2010 unor modele din concernul Volkswagen care s-au dovedit a fi echipate cu dispozitive de păcălire a testelor de emisii.

Invalidarea premiilor "Mașina Ecologică a Anului" pentru Volkswagen Jetta TDI și Audi A3 TDI este nefericită, dar corectă. Aceste modele au fost alese câștigătoare în fața altora din mai multe motive importante, de la consumul de carburant și emisiile reduse de carburant, până la satisfacția la conducere și abilitatea de a respecta normele de emisii ale celor 50 de state ale SUA folosind tehnologie avansată în domeniul motorizărilor diesel

Ron Cogan
editor și publisher pentru Green Car Journal și CarsofChange.com

CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

Green Car Journal a decis să retragă două premii de tipul "Mașina Ecologică a Anului" acordate modelelor din Grupul Volkswagen, în urma constatării neregulilor care au dus la scandalul numit Dieselgate. Premiile retrase au fost acordate în 2008 și în 2010, pentru modelele Volkswagen Jetta TDI, respectiv Audi A3 TDI. Reprezentanții Green Car Journal nu au anunțat numirea retroactivă a altor câștigători și este prima dată în istoria acestor premii când este restrasă o distincție de la un câștigător.

Oficialii diviziilor americane ale Volkswagen și Audi au anunțat deja organizatorii concursului că vor returna premiile.

"Audi a câștigat sute de curse și mii de premii pe întregul parcurs al istoriei sale. Dar vrem să câștigăm cinstit, jucând corect. În lumina situației actuale, am decis că singurul lucru corect pentru noi este să returnăm această importantă recunoaștere de protecție a mediului. Suntem hotărâți să concurăm – și sperăm să câștigăm – premiul "Mașina Ecologică a Anului" în mod corect în anii care vor urma", a declarat Scott Keogh, Președintele diviziei Audi din Statele Unite ale Americii, despre invalidarea premiului "Mașina Ecologică a Anului" pentru generația 2010 a lui Audi A3 2.0 TDI.

Reprezentanții Green Car Journal speră ca situația legată de invalidarea acestor distincții să nu lezeze legitimitatea și prestigiul competiției pe care o organizează și să nu afecteze vânzarea modelelor diesel moderne. Oficialii publicației țin să precizeze că există numeroase modele echipate cu motorizări diesel de ultimă generație care sunt capabile să respecte normele de mediu din Statele Unite ale Americii și să asigure, pe lângă asta, un consum redus de carburant și emisii scăzute de noxe.

În plus, unele dintre modelele la care fac referire cei de la Green Car Journal pot fi alimentate și cu biocarburanți obținuți din surse regenerabile, o altă soluție importantă pentru viitor.

Via GreenCarJournal | PRNewswire | Autoblog | Sursă foto

Comentarii (5)

  • hazard
    dezamagire totala, mai ales ca sunt germani. De la etalon in industrie la cei mai mari tepari doar in cateva zile. O sa aiba de munca sa-si curete numele de mizerie. Pana una, alta...benzinarii sa traiasca :)
    21 3
  • Asta denota modalitatea precara in care sunt acordate premiile.
    Niste ipocriti!
    12 1
  • @SebaV
    Premiile sunt acordate in baza informatiilor furnizate de producatori.
    Daca ii crezi, atunci iti iei teapa.
    Desi multi nu recunosc, in baza acestor premii si a reclamelor facute a ajuns VW lider mondial la vanzari.
    Si multe site-uri nu scriu inca despre problemele cu 1.2 si 1.4 TSI la care le pica distributia, AC, pompa de apa si multe altele.
    14 2
  • Vaii, ce urat . Nu Dan Grecu ? :)))
    0 0
  • Das *****
    Niste jegosi!!!!!!!!!!

    Eu am un Polo 1.2 cu chiulasa ovalizata la 50 000 de km. Cine mi-l repara?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru