DTM 2015: Două curse în fiecare etapă, sâmbăta şi duminica. Hungaroring, eliminat din calendar

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiecare etapă din cadrul Campionatului German de Turisme va avea începând din sezonul 2015 câte două curse, care vor avea loc sâmbăta şi duminica. Hungaroring a fost eliminat din calendarul sezonului 2015, care va avea astfel doar nouă etape.

Ştim că mulţi entuziaşti ai DTM-ului doreau două curse pe weekend, întrucât fiecare minut în plus de curse promite să aducă mai multă acţiune.

Hans Werner Aufrecht
Presedinte ITR
Organizatorii Campionatului German de Turisme au anunţat miercuri câteva schimbări importante în formatul competiţiei pentru sezonul 2015.

Astfel, fiecare etapă a sezonului va avea în componenţă doua curse, care vor avea loc pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică. Formatul exact al celor două curse şi modificările inevitabile în privinţa sistemului de calificări vor fi anunţate ulterior.

Potrivit organizatorilor, decizia de a introduce două curse pe etapă pentru prima oară din 2002 are la bază interesul fanilor pentru mai multă acţiune pe parcursul unui weekend. "Ştim că mulţi entuziaşti ai DTM-ului doreau două curse pe weekend, întrucât fiecare minut în plus de curse promite să aducă mai multă acţiune. Am răspuns la această dorinţă, iar în următoarele săptămâni vom stabili toate detaliile", a declarat Hans Werner Aufrecht, preşedintele ITR, organizatorul DTM.

Calendarul DTM pentru sezonul 2015

Esential 2 este numarul de curse care vor avea loc in fiecare etapa de DTM
9 etape va avea sezonul 2015 al Campionatului German de Turisme
Cu această ocazie, organizatorii au anunţat miercuri şi calendarul sezonului 2015 al Campionatului German de Turisme.
Spre deosebire de anul trecut, există o singură diferenţă majoră: circuitul de la Hungaroring, cel mai apropiat de România, a fost exclus din calendarul competiţional.

Astfel, sezonul 2015 va avea nouă etape cu 18 curse, iar prima şi ultimă rundă vor avea loc la Hockenheim. Germania va avea în total şase etape în calendar (două la Hockenheim, Lausitzring, Norisring, Oschersleben şi Nurburgring), la care se adaugă rundele găzduite de Olanda (Zandvoort), Austria (Red Bull Ring) şi Rusia (Moscow Raceway).

În ultimele două sezoane, cursele de DTM au fost transmise în România de Digi Sport, iar postul de televiziune a preluat drepturile TV şi pentru sezonul 2015. 

Data Circuit
1-3 mai Hockenheim
29-31 mai Lausitzring
26-28 iunie Norisring
10-12 iulie Zandvoort
31-2 august Red Bull Ring
28-30 august Moscow Raceway
11-13 septembrie Oschrsleben
25-27 septembrie Nurburgring
16-18 octombrie Hockenheim


Mercedes extinde numărul de maşini la opt

Cu numai o zi înainte de anunţarea modificărilor, Mercedes a dezvăluit că va extinde programul de participare în DTM de la şapte la opt maşini.

Schimbarea va avea loc prin cooptarea echipei ART Grand Prix, unul dintre partenerii tradiţionali ai constructorului german în Formula 3.

În 2014, Mercedes a avut doar două echipe, dintre care HWA a avut cinci maşini, iar Mucke Motorsport doar două. Împărţirea exactă a numărului de maşini pe echipe pentru sezonul 2015 nu a fost încă anunţată. Audi şi BMW, ceilalţi doi constructori din DTM, folosesc deja câte opt maşini, astfel că grila de start va avea de anul viitor 24 de piloţi.

Via DTM, DTM

Comentarii (1)

  • murdoch
    E foarte bine ca DTM-ul a ramas la Digi Sport. Florin Ion si Antal Putinica sunt cei mai buni comentatori. Astept cu mare interes sa vad cum va functiona noul sistem cu 2 curse in fiecare week-end.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru