Stiri Economic

Luni, 01 Octombrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Dacia stabilește noi recorduri în Franța: peste 108.000 unități vândute în primele nouă luni ale anului

Dacia a vândut peste 108.000 de mașini în Franța în perioada ianuarie-septembrie și ocupă locul 4 în topul mărcilor cu o cotă de piață de 5.5%.
Luni, 01 Octombrie 2018 | Economic | 2 comentarii

VW vrea să rezilieze contractul CEO-ului suspendat de la Audi, reținut în urma Dieselgate: Rupert Stadler ar putea primi compensații financiare

Oficialii grupului Volkswagen vor să încheie raporturile contractuale cu CEO-ul Audi, Rupert Stadler, potrivit unor surse apropiate companiei. Stadler, arestat în iunie în urma scandalului Dieselgate, ar putea primi câteva milioane de euro drept compensație întrucât mai are câțiva ani de contract cu Audi.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Economic | 3 comentarii

Volkswagen vrea reducerea substanțială a cheltuielilor: nemții caută să economisească 2.6 miliarde de dolari cu o producție mai eficientă

Volkswagen are un plan pentru reducerea drastică a cheltuielilor, astfel încât să economisească 2.6 miliarde de euro până în 2025. Oficialii companiei spun că acest lucru va fi posibil printr-o producție “mai rapidă, mai flexibilă și mai eficientă.”
Miercuri, 26 Septembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

BMW așteaptă venituri mai mici în 2018 din cauza WLTP: constructorul invocă și investițiile suplimentare în mașini electrice

Grupul BMW a actualizat previziunile financiare pentru 2018, spunând că se așteaptă la venituri ușor mai mici din cauza noului ciclu de testare WLTP și a investițiilor suplimentare în mobilitatea electrică. Un alt motiv invocat pentru scăderea veniturilor se referă la incertitudinile din piață provocate de conflictele comerciale internaționale.
Luni, 24 Septembrie 2018 | Economic

Dacia își trage partea leului după introducerea noilor teste WLTP: Duster și Sandero, în top 10 modele înmatriculate în Europa în luna august

Dacia Duster și Dacia Sandero au ocupat locurile 7 și 8 în topul celor mai înmatriculate modele în Europa în luna august. SUV-ul de la Mioveni a raportat o creștere de 87% și a depășit vânzările lui Sandero.
Vineri, 21 Septembrie 2018 | Economic

Opel Grandland X a ajuns deja la 100.000 de comenzi: 70% dintre clienți au ales nivelurile superioare de echipare

Opel a anunțat că a primit deja peste 100.000 de comenzi pentru SUV-ul Grandland X, iar aproape trei sferturi dintre clienți au ales nivelurile superioare de echipare Innovation și Ultimate.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu 37% în luna august: peste 43.000 de unități comercializate

Dacia a înmatriculat peste 43.000 de unități în Uniunea Europeană în luna august, în creștere cu 37%, pe fondul introducerii noilor teste de emisii WLTP. În ansamblu, constructorul român a înregistrat o creștere de 17% în primele 8 luni ale anului.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Economic | 7 comentarii

Citroen, încântat de vânzările noului C3: 400.000 de unități în doi ani de la lansare pentru cel mai căutat model din gama francezilor

Noul Citroen C3 a ajuns la vânzări totale de 400.000 de unități la aproape doi ani de la lansarea din noiembrie 2016. Aproape jumătate din vânzări au fost realizate în 2018, iar C3 rămâne cel mai bine vândut model Citroen.
Marti, 18 Septembrie 2018 | Economic | 3 comentarii

Volkswagen, BMW și Daimler, în colimatorul Comisiei Europene: investigație privind existența unui posibil cartel între producătorii germani

Comisia Europeană a început o investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor. Autoritățile au informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Economic

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie: angajații unei fabrici vor munci 3 zile pe săptămână până la Crăciun

Presa britanică susține că angajații unei fabrici Jaguar Land Rover vor trece la un program de lucru de doar 3 zile pe săptămână, până la perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza incertitudinii legate de Brexit.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Economic

Ascensiunea SUV-urilor în Europa: o treime din piață și creștere de 20% după primele 6 luni

Vânzările de SUV-uri în Europa au crescut cu aproximativ 20% după primele 6 luni din acest an, acest segment reușind să înregistreze o treime din volumul total de vânzări, potrivit analiștilor de la Jato Dynamics. Per total, piața auto europeană a crescut cu 2.5% în prima jumătate a lui 2018.
Joi, 13 Septembrie 2018 | Economic

Vânzări premium: Mercedes rămâne lider după primele 8 luni, dar vânzările germanilor au scăzut cu peste 8% în august

Mercedes ocupă în continuare primul loc în topul celor mai mari constructori auto premium din lume, însă constructorul a înregistrat o scădere puternică a vânzărilor de peste 8% în luna august.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 12 Septembrie 2018 | Economic | 4 comentarii

Volkswagen anunță noi recorduri de livrări: peste 4 milioane de mașini au ajuns la clienți după primele 8 luni și creștere de 12% în Europa

Volkswagen a anunțat că a livrat un nivel record de peste 4.1 milioane de mașini către clienții din toată lumea, marcând o creștere de 6.2% pentru perioada ianuarie-august. Nemții spun că livrările vor fi încetinite în septembrie și octombrie din cauza introducerii standardului WLTP, dar se arată încrezători că finalul de an va fi unul puternic.
Marti, 11 Septembrie 2018 | Economic

Patronii de la Tata, despre problemele Jaguar Land Rover în Marea Britanie: “Vrem să-i ajutăm să devină mai puternici în fața provocărilor”

Incertitudinile legate de ieșirea Marii Britanii din UE afectează procesul de revitalizare a grupului Jaguar Land Rover, potrivit unei declarații făcute de patronii indieni de la Tata. Proprietarii JLR spun că vor să ajute grupul să devină mai puternic din punct de vedere financiar și să facă față provocărilor viitoare.
Luni, 10 Septembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Geely amână listarea Volvo la bursă: constructorul suedez nu are o prezență suficient de solidă pe piața din China

Grupul chinez Geely amână deocamdată planurile pentru listarea Volvo la bursă, unul dintre motivele invocate fiind acela că prezența constructorului suedez nu este încă suficient de solidă pe piața chineză, potrivit unor surse apropiate de companie și citate de agenția Reuters.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Economic

Top 10 modele diesel comercializate în Europa: Dacia Duster și Peugeot 3008, singurele cu vânzări în creștere în primele 7 luni

Vokswagen Golf este cel mai vândut model diesel în Europa în primele 7 luni ale anului, însă Dacia Duster și Peugeot 3008 sunt singurele modele din top 10 care înregistrează creșteri.
Joi, 06 Septembrie 2018 | Economic | 4 comentarii

Grupul Volkswagen a deschis o nouă fabrică în China: uzina va produce anual 300.000 de SUV-uri Audi și Volkswagen

Grupul Volkswagen a anunțat deschiderea unei fabrici în nordul Chinei pentru extinderea producției sale de SUV-uri. Uzina din Tianjin va produce anual circa 300.000 de mașini sub brandurile Volkswagen și Audi.
Duminica, 02 Septembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Piața auto britanică, afectată de noul standard WLTP: producția, cererea și exporturile sunt în scădere de la începutul anului

Producția de mașini din Marea Britanie este în scădere din cauza pregătirilor pentru adoptarea noului standard de emisii WLTP, care a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Potrivit asociației producătorilor, scăderi au fost înregistrate și la nivelul cererii și al exporturilor, WLTP fiind de asemenea principala cauză.
Vineri, 31 August 2018 | Economic | 4 comentarii

Volkswagen Golf rămâne cea mai vândută mașină în Europa în primele 7 luni ale anului. Dacia Sandero, foarte aproape de top 10

Volkswagen Golf este în continuare mașina cu cele mai mari vânzări în Europa după primele 7 luni ale anului, în timp ce Dacia Sandero s-a apropiat la mai puțin de 1300 de unități de top 10.
Luni, 27 August 2018 | Economic

Aston Martin, parteneriat cu casa de licitații RM Sotheby’s: britanicii au vândut un prototip din 1963 cu 21.4 milioane de dolari

Aston Martin a semnat un parteneriat oficial cu RM Sotheby’s, una dintre cele mai mari case de licitații din lume. Acordul a fost sărbătorit prin vânzarea unui prototip Aston Martin din 1963, în schimbul sumei de 21.4 milioane de dolari.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru