Piața auto britanică, afectată de noul standard WLTP: producția, cererea și exporturile sunt în scădere de la începutul anului

de Paul Cosma
Duminica, 02.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția de mașini din Marea Britanie este în scădere din cauza pregătirilor pentru adoptarea noului standard de emisii WLTP, care a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Potrivit asociației producătorilor, scăderi au fost înregistrate și la nivelul cererii și al exporturilor, WLTP fiind de asemenea principala cauză.

Tranziția obligatorie la noul standard de emisii WLTP, începând cu 1 septembrie, dă mari bătăi de cap producătorilor auto care trebuie să își ajusteze gama astfel încât toate modelele să respecte noile cerințe de piață.

Cum nu toată lumea reușește să se adapteze rapid la noile schimbări, există cazuri unde o întreagă industrie are de suferit. Spre exemplu, producția din Marea Britanie a scăzut cu 4.4% în primele 7 luni ale anului curent, potrivit datelor publicate de o asociație a producătorilor, intitulată “Society of Motor Manufacturers and Traders”.

“Imaginea de ansamblu este complexă, iar fluctuațiile de la o lună la alta sunt inevitabile mai ales în această perioadă când producătorii trebuie să-și adapteze fluxurile de producție și să schimbe ritmul operațiunilor, fiind afectată balanța delicată dintre cerere și ofertă a declarat Mike Hawes, CEO al SMMT.

Potrivit asociației, cererea de mașini noi din Marea Britanie a scăzut cu 35% în luna iulie, în timp ce exporturile au înregistrat și ele un declin în ultima perioadă.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Ah, deci nu doar VW e afectat.
    0 3
  • mircea badea
    pt ca brexit
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru