Elon Musk are planuri ambițioase pentru Model 3: „Vom oferi și o versiune de performanță în 2018”

de Bogdan Mirică
Luni, 31.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Întrebat dacă Tesla va oferi și un Model 3 de performanță, fondatorul companiei americane a confirmat că un asemenea produs va fi pe piață în 2018.

După o așteptare îndelungată și după o serie de speculații privind incapacitatea companiei de a livra primele exemplare, Tesla Model 3 a fost dezvăluit oficial în versiunea de producție. 30 de exemplare au ajuns deja la primii clienți, însă asigurarea unei producții la nivelul cererii va fi o adevărată provocare pentru micul producător american.

Toate detaliile despre Tesla Model 3: două versiuni, opțiuni premium și autonomie de până la 500 de kilometri

În cadrul conferinței oficiale, publicul a aflat și performanțele celui mai accesibil model Tesla. Mai exact, versiunea de bază, cu o autonomie de numai 320 de km, va putea ajunge de la 0 la 96 de km/h în doar 5.2 secunde, până la o viteză maximă de 208 km/h. În cazul versiunii mai puternice și cu autonomie de 500 de kilometri, Tesla Model 3 va îmbunătăți sprintul cu 0.1 secunde și va atinge 224 de km/h.

Probabil vom vedea mașina la mijlocul anului viitor. Atenția noastră se îndreaptă asupra producției lui Model 3.

Elon Musk
fondatorul Tesla
Indiferent despre ce versiune vorbim, Model 3 este departe de performanțele sportivelor din clasa medie premium.
Așa că, inevitabil, a apărut întrebarea: Model 3 va avea și o versiune de performanță? O întrebare pe care unul dintre fanii brandului i-a adresat-o deja lui Elon Musk pe Twitter.

Acesta nu a ezitat să răspundă: „Probabil vom vedea mașina la mijlocul anului viitor. Atenția noastră se îndreaptă asupra producției lui Model 3. Trebuie să ieșim din acest iad. Mai multe versiuni ar însemna să ne adâncim și mai mult în acest iad”, a declarat Musk.

O versiune de performanță a lui Model 3 ar trebui să folosească două motoare electrice și să garanteze un sprint de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 4 secunde. De altfel, Tesla și-a obișnuit clienții cu performanțe demne de supercaruri. Rămâne de văzut dacă va putea face acest lucru și cu Model 3 după onorarea comenzilor.

via insideevs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru