Era doar o chestiune de timp: Audi s-ar putea retrage din Cursa de 24 de ore de la Le Mans după 2017. Porsche ar rămâne singurul brand VW în competiţie

de Daniel Popescu
Vineri, 14.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a decis să se retragă din Cursa de 24 de ore de la Le Mans după ediţia de anul viitor, potrivit unor surse din cadrul constructorului german. Porsche ar urma astfel să rămâne singurul brand Volkswagen în competiţie.

Campionatul Mondial de Anduranţă, din care face parte şi celebra Cursă de 24 de ore de la Le Mans, este în pericol să rămână fără unul dintre cei mai importanţi constructori ai săi din ultimele două decenii. Potrivit unor informaţii care nu au fost încă oficializate, Audi a decis deja să părăsească competiţia la sfârşitul sezonului 2017.

Decizia nu ar fi una cu adevărat surprinzătoare, în contextul în care Porsche a revenit în competiţie în 2014 şi a câştigat ultimele două ediţii. De altfel, încă din acel moment s-a speculat că pentru Grupul Volkswagen nu are sens să aibă doi constructori implicaţi în competiţie, ca urmare a costurilor ridicate de operare a celor două echipe de la clasa de prototipuri LMP1.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, după ce a observat că poate domina competiţia cu Porsche, Grupul Volkswagen ar fi decis să-şi reorineteze activităţile de motorsport, mai ales că este presat să reducă cheltuielile din cauza scandalului Dieselgate.
În plus, Audi a început să se implice din ce în ce mai mult în competiţia de monoposturi electrice Formula E şi se vehiculează că ar putea concura cu propria echipă de uzina începând din sezonul 2018, ceea ce ar coincide cu retragerea de la Le Mans.

Până la revenirea Porsche în competiţie, Audi a dominat fără drept de apel Cursa de 24 de ore de la Le Mans, întrucât în perioada 2000 - 2014 şi-a trecut în cont 13 victorii în 15 curse.

Retragerea Audi ar reprezenta însă o lovitură majoră de imagine pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans, întrucât Toyota ar rămâne singura rivală a celor de la Porsche, în contextul în care Nissan s-a retras înaintea sezonului 2016 din cauza performanţelor modeste ale prototipului său.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru