Ford îți promite sesiuni de test drive cu orice mașină, la orice oră, cât de mult vrei: realitatea virtuală îți va permite să "testezi" mașinile de pe propria canapea

de Mircea Meşter
Miercuri, 29.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford anunță astăzi, printr-un comunicat de presă, că dezvoltă o tehnologie care le va permite clienților să "testeze" orice mașină din propria gamă cu ajutorul ochelarilor VR.

Chiar dacă achizițiile online de mașini sunt încă un subiect în dezvoltare, pentru că foarte puțini clienți sunt deschiși să cumpere online o mașină pe care nu o văd sau nu o testează în prealabil, cei de la Ford fac un pas în față și anunță faptul că dezvoltă o tehnologie interesantă care va fi utilizată în viitor de clienți în procesul de achiziție: testele virtuale cu ajutorul ochelarilor VR (Virtual Reality).

Conform celor de la Ford, tehnologia - care se află în acest moment în dezvoltare - le va permite clienților să "testeze" virtual mașinile pe care le dorește din gama de modele Ford fără a ieși din propria casă. 

"Suntem în fața unei coli albe de hârtie. Este ușor să ne imaginăm însă că un client interesat să cumpere un SUV ar putea experimenta un drive test peste dunele din deșert fără să fie nevoit să iasă din confortul propriei case", spune Jeffrey Nowak, director al biroului Global Digital Experience în cadrul Ford Motor Company.

"În mod similar, dacă îți cauți o mașină de oraș, ai putea sta acasă, relaxându-te în pijamale și încercând traseul virtual până la școală în condiții de trafic aglomerat imediat după ce copiii au mers la culcare", continuă oficialul mărcii americane.

Ford utilizează deja avantajele tehnologiei VR în centrele sale de design. De exemplu, noua generație Fiesta, care va fi lansată în showroom-urile europene în cursul acestui an, a fost dezvoltată la interior cu ajutorul acestei noi abordări, astfel că designerii au stabilit mult mai ușor și mai repede poziția comenzilor pe bord, designul general al habitaclului și pozițiile pe care le experimentează pasagerii și șoferul pe scaune.

Comentarii (5)

  • Daca se implementează și la achizițiile sh, cum mai auzi cum bate și troncane peugeotu hdi?
    4 8
  • @lorinczi
    Pai la Peugeot troncane de noua, nu e nevoie sa o cumperi SH.
    3 4
  • @pustanul imberb
    auzi tdi-ul poate...
    2 3
  • Cand va deveni atat de avansata realitatea asta virtuala, va aparea si intrebarea cati vor mai dori masini frumoase, ca sa impresioneze vreo tipa, sa zicem.

    Pentru orice om ar fi mai usor sa intalnesca orice topmodel si sa ii faca orice test doreste, si asta ”fără să fie nevoit să iasă din confortul propriei case" si ”relaxându-te în pijamale” :)
    1 0
  • In curand toti vanzatorii de masini vor disparea. Nu o sa planga nimeni dupa ei. Oricum, nu-i place nimeni. Niste mincinosi aroganti!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru