Gumpert ar putea fi salvat de un investitor privat

de Sebastian Toma
Vineri, 19.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Gumpert ar putea să-şi revină din problemele financiare care au dus la declararea insolvenţei la finele lunii august. Un investitor misterios ar putea salva marca germană.

Esential 2 luni au trecut de când Gumpert şi-a declarat insolvenţa.
Gumpert, producătorul german de supercar-uri, şi-ar putea găsi salvarea de la insolvenţă sub forma unui investitor privat. Cei de la Gumpert au intrat în insolvenţă la finele lunii august 2012, dar unele publicaţii, cum ar fi olandezii de la De Telegraaf, spun că viitorul mărcii este asigurat de un investitor care a rămas nedezvăluit. Se pare că acest misterios investitor nu a semnat un contract propriu-zis cu cei de la Gumpert, dar tranzacţia pare să fie asigurată.

Încă din momentul în care au declarat insolvenţa mărcii Gumpert, avocaţii companiei au spus că aceasta îşi va putea reveni cu uşurinţă din această situaţie. Constructorul de automobile exotice a ajuns în această situaţie deoarece nu a reuşit să-şi ducă la final planurile de expansiune pe piaţa chineză, ceea ce a marcat un deficit în materie de vânzări pentru marca germană, în condiţiile în care nemţii aveau aşteptări semnificative pentru Apollo pe piaţa din China.

Urmareste Automarket
Compania Gumpert este nouă în lumea auto, fiind fondată în 2004 în Altenburg, Germania.
Primele schiţe au fost realizate de Marco Vanetta. Apoi, acestea au fost perfecţionate la Universitatea Tehnică din Munchen şi la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Ingolstadt. Producţia supercarului a debutat în 2005. Modelul are un motor V8 twin-turbo de origine Audi şi dezvoltă între 650 şi 800 CP, în funcţie de versiunea aleasă. Versiunea de bază accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.1 secunde şi face sprintul 0-200 km/h în 9.1 secunde.

Via Motorauthority

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Ce bine le-ar sta la chinezi cu asa achizitie in buzunar.
    7 3
  • leonida
    sper ca oricine ar veni sa schimbe designul oribil al acelor jante meschine
    2 10
  • Ce mai supercar,parca prea exclusivist :D
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru