Producătorul german Gumpert a intrat din nou în insolvență

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 01.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Creatorul supercarului Apollo, marca germană Gumpert, a intrat din nou în faliment. Nu este prima dată când firma germană are probleme financiare.

Urmareste Automarket
Producătorii de supercaruri în serie mică trăiesc vremuri grele. După ce Wiesmann a intrat în insolvență anul acesta iar anul trecut am pierdut marca Artega, a venit rândul gemanilor de la Gumpert să intre din nou în faliment. Gumpert a mai avut probleme financiare și acum un an de zile, dar a reușit să se redreseze după ce un investitor s-a arătat decis să cumpere marca.
Se pare, însă, că problemele au reapărut după ce acest investitor a renunțat la planurile sale, iar Gumpert a intrat din nou în insolvență.

Gumpert a fost înființată în 2004 de către un fost manager Audi și a devenit celebră prin supercar-ul Apollo. Acest bolid gândit mai mult pentru uzul pe pistă era disponibil în mai multe variante de putere, de 650 și 800 CP. Cea mai rapidă variantă a lui Apollo putea atinge 100 km/oră în 3.1 secunde.

Via carscoops

Comentarii (3)

  • @Automarket: Va rog sa corectati articolul. Dupa ce scrieti in titlu ca marca Gumpert a intrat in insolventa, mai jos, in articol, apare de trei ori scris ca marca a intrat, inca o data, in faliment.

    Falimentul inseamna inchiderea firmei. Insolventa este o situatie in care firma este protejata fata de creditori (si de procesele acestora) in speranta ca se va redresa (pe baza unui plan de redresare aprobat de creditori). Se poate scrie mult referitor la diferente dar ideea este ca insolventa nu inseamna faliment.
    5 0
  • Pacat!
    10 1
  • Tot timpul aceste firme mici vor avea un ghimpe in coasta infipt chiar de marile companii care se simt amenintate.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru