Gumpert va lansa un model nou la Geneva: Tornante

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
Cei de la Gumpert au anunţat că vor lansa un model nou pe noume Tornante la Salonul Auto de la Geneva. Acesta are tot două locuri, dar va este mai confortabil şi oferă mai mult spaţiu interior.

Nemţii de la Gumpert vor lansa cel de-al doilea model de producţie al lor la Salonul Auto de la Geneva. Noul model se numeşte Tornante şi este desenat de italienii de la Touring Superleggera, realizatorii celebrului Bentley Continental Estate. Aşadar, germanii de la Gumpert speră să scape de criticile legate de aspectul lui Apollo, model desenat pe considerente aerodinamice şi axat pe performanţă.

Deşi noul model va fi mai practic decât originalul Apollo, Gumpert Tornante va oferi doar două locuri şi va oferi performanţă la cote maxime. În comparaţie cu un Apollo, noul model va beneficia de mai mult spaţiu interior, un plus de confort şi de un caracter care îi va permite şoferului să îl folosească fără bătăi de cap în viaţa de zi cu zi. Noul Tornante vrea să devină un deschizător de drumuri pentru clienţii dinamici care doresc să călătorească rapid.

Gumpert Tornante va avea o caroserie monococă realizată din fibră de carbon şi un motor V8 montat central. Cel mai probabil, motorul care va echipa noul Tornante va reprezenta o versiune îmbunătăţită a unităţii care echipează actualul Apollo.

Pentru reducerea la maxim a masei, modelul va avea panouri de caroserie din fibră de carbon. Pentru moment, nu există nicio imagine a "amestecului de eleganţă sportivă italiană şi precizie germană", după cum îl caracterizează cei de la Gumpert pe noul Tornante.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • ciurik
    Foarte tare
    niciun comentariu. nimeni n-a auzit de Gumpert Apollo, nimeni nu stie ca-i da bataie la fund lui bugatti veyron pe circuit...fanilor VAG, unde sunteti voi acum? :X
    4 0
  • @ciurik
    Desi sunt fan VAG , recunosc fara retinere ca masinile Gumpert sunt grozave ; pe circuitul Top Gear , Apollo Sport a batut "mar" Veyron , dar nu si Veyron SS ( http://fastestlaps.com/tracks/top_gear_track.html ) ; insa nu m-ar mira daca Tornante l-ar bate , avand in vedere ca Veyron SS are 1888 kg la 1200 cp si Apollo Sport are 1200 kg la 671 cp .
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru