Honda NSX - prima imagine a prototipului care anunţă versiunea finală

de Bogdan Mirică
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat o primă imagine a prototipului din care va rezulta viitorul NSX. Supercarul îşi va face debutul în versiune de testare la începutul lunii august în Statele Unite.

După ce am făcut cunoştinţă cu primul concept în 2012, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, şi apoi am tot văzut maşina, ba în filmul Iron Man, ba pe la alte saloane auto în alte culori, Honda a decis să publice o primă fotografie a prototipului din care se va naşte NSX.

Supercarul este aşteptat să îşi facă apariţia pe pistă la începutul lunii august, dincolo de Ocean. Într-un comunicat oficial, Honda ne anunţă că prototipul va face un tur de pistă în data de 4 August, înainte de cursa Mid-Ohio Indy 200, desfăşurată în Ohio. Este pentru prima dată când vom vedea viitorul NSX în altă formă decât cea de concept, confirmând apropierea versiunii de serie.

Esential 2015 este anul în care va debuta noul Honda NSX.
3 motoare electrice se vor ascunde sub caroseria lui NSX.
Aşteptat să debuteze oficial la mijlocul anului 2015, NSX este dezvoltat în prezent în laboratoarele Honda Americas şi Richmond, Ohio.
De producţia modelului sportiv se va ocupa un nou centru de performanţă ridicat în Marysville.

Prototipul păstrează arhitectura de propulsie introdusă odată cu debutul conceptului în cadrul Salonului de la Detroit în 2012. Botezată Sport Hybrid SH-AWD, configuraţia reprezintă cel mai puternic sistem hibrid existent în gama Honda, folosindu-se de serviciile unei unităţi V6 pe benzină. Motorul poate oferi performanţele unui V8 şi poate fi mai economic decât un ”benzinar” cu patru cilindri, graţie ajutorului primit din partea a trei motoare electrice, dintre care două amplasate în interiorul roţilor spate. Ansamblul este completat de o transmisie integrală şi de o cutie cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte.

via Honda

Comentarii (3)

  • foarte bine,il asteptam si-n europa...
    18 7
  • @sesam: il astepti si in Europa de parca vrei sa iti cumperi si tu unul... =)))))
    15 15
  • AndreiRN
    O bucata de inginerie de cea mai mare calitate de care se tem producatori EU ca de ciuma.
    11 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru