Hyundai ix25 Concept anunţă rivalul coreean al lui Nissan Juke

de Mircea Meșter
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Segmentul SUV-urilor mici de oraş, dominat de Nissan Juke, Renault Captur şi Opel Mokka, va primi în următoarele luni un nou pretendent la vânzări. Noul Hyundai ix25 este anunţat de un prototip prezentat la Beijing.

Esential 12.750 de euro este preţul de pornire al celui mai accesibil SUV de segment B în România: Renault Captur 0.9 TCe 90 CP în versiunea de echipare Authentique.
Hyundai le-a pregătit fanilor săi o surpriză interesantă la Salonul Auto de la Beijing, care şi-a deschis porţile în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Este vorba de un concept care prefigurează primul SUV de clasă mică a mărcii sud-coreene. Denumit Hyundai ix25, prototipul reprezintă cea mai mică variantă de SUV care primeşte liniile de design caracterizate de Fluidic Sculpture, limbajul de design pe care Hyundai îl utilizează cu succes de trei ani încoace pe întreaga sa gamă.

Deşi comunicatul oficial de presă susţine clar că viitorul model de serie va fi dedicat exclusiv pieţei din China, însuşi numele conceptului demonstrează faptul că Europa va fi una dintre pieţele importante pentru ix25 în versiunea sa de serie. Motivul: strategia globală de numire a modelelor Hyundai arată că doar Europa beneficiază în acest moment de modele care primesc prefixele "i" sau "ix", restul pieţelor fiind caracterizate de denumiri proprii.

Construit în special pentru clienţii tineri, noul Hyundai ix25 Concept primeşte indiciile estetice care caracterizează gama actuală a mărcii coreene.

Astfel, în designul zonei frontale ale lui ix25 recunoaştem linii pe care le-am mai văzut pe fratele mai mare Santa Fe, în timp ce linia geamurilor laterale pare inspirată din cea a lui Kia Soul, model cu care noul ix25 va împărţi, de altfel, platforma de producţie. Aspectul general al modelului este foarte interesant, viitorul model al brandului asiatic anunţându-se un concurent interesant pentru actualele Nissan Juke, Opel Mokka sau Renault Captur. 

Prezentarea europeană a modelului de serie va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Paris, în luna octombrie a acestui an. Lansarea de piaţă se va desfăşura ulterior, spre începutul anului 2015.

via Hyundai
foto IAB (Beijing)

Comentarii (1)

  • parca vad ca asa ramane si in varianta finala.
    e frumos.
    l-as cumpara.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru