Infiniti prezintă Qs Inspiration, concept care anunță un sedan "revoluționar": poziție înaltă la volan și sistem de propulsie electrificat cu tracțiune integrală

de Mircea Meşter
Duminica, 14.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cât de mult poate fi revoluționat un sedan clasic? Infiniti susține că prototipul Qs Inspiration va propune o serie de noutăți care modifică modul în care acest tip de caroserie este privit de clienți.

Infiniti, brandul premium al celor de la Nissan, nu a rezistat prea mult în România, modelele japonezilor fiind regăsite în showroom-uri ultima dată în 2013. De altfel, în ciuda unei game de modele dinamice și foarte interesante la nivel estetic, Infiniti nu a reușit să atragă nici foarte mulți clienți europeni, drept pentru care brandul va fi eliminat complet de pe Continent în 2020. Cu toate acestea, Infiniti continuă să fie o marcă apreciată în Asia și în SUA, iar ultimul concept dezvoltat de niponi ne face cunoștință cu aplicațiile electrificate pe care brandul le va oferi clienților interesați.

Prototipul prezentat oficial astăzi se numește oficial Infiniti Qs Inspiration și "oferă o nouă perspectivă asupra designului și layout-ului unui sedan sportiv", spun japonezii. 

Cu un sistem de propulsie electrificat, dar orientat spre performanță, nu spre un consum redus, conceptul niponilor își propune să revoluționeze modul în care șoferul este poziționat la volan.

Astfel, conceptul Qs Inspiration reinterpretează configurația clasică din trei volume a unui sedan, adaptând elementele constructive cu ajutorul libertății pe care o oferă un sistem de propulsie alternativ: poziția șoferului este mai ridicată, proporțiile fizice ale mașinii sunt modificate, iar poziția elementellor mecanice este regândită.

Infiniti nu oferă detalii legate de "revoluția" reconfigurării sedanului clasic, informațiile legate de sistemul de propulsie fiind și ele limitate. Aflăm, totuși, că mașina este motorizată de un sistem de propulsie electrificat de înaltă performanță (deci nu 100% electric) care beneficiază de tracțiune integrală. Nissan utilizează acronimul e-AWD pentru aplicația tehnică a sistemului, ceea ce înseamnă cel mai probabil că vorbim de un sistem hibrid cu roți motrice față antrenate de un motor termic și cu roți motrice spate propulsate de un motor electric.

Mai multe informații legate de acest concept vor fi prezentate în 16 aprilie, ziua prezentării oficiale a conceptului în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Comentarii (2)

  • someone
    ce e revolutionar ? ca e sedan cu pozitie inalta la volan? exista acum pe piata S60 crosscountry. sau e revolutionar sistemul electric cu tractiune integrala? tesla il are pe cele 2 sedanuri ale ei de mult timp.
    stiti ce ar fi revolutionar la o electrica? o cutie de viteze cu mai mult de o treapta
    2 2
  • hazard
    e revolutionar ca s-a mai gandit cineva la altceva in afara de SUV
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru