Infiniti Q Inspiration: conceptul care anticipează designul viitoarelor modele premium ale japonezilor

de Daniel Popescu
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti Q Inspiration este un concept bazat pe linii fluide de design, interior minimalist cu numeroase tehnologii digitale și funcții autonome sub brandul ProPilot.

Infiniti profită de Salonul Auto de la Detroit din Statele Unite pentru a-și prezenta principalele idei de design pentru următoarele sedanuri și coupe-uri.

Exercițiul de design vine sub forma conceptului Q Inspiration, care impresionează prin câteva artificii de design atractive trasate de Karim Habib, fostul designer-sef al celor de la BMW.

Infiniti Q Inspiration: date esențiale:

● Q Inspiration este un sedan cu patru uși care beneficiază de un design specific coupe-urilor. Plafonul este realizat integral din sticlă și se extinde până la nivelul lunetei;

● partea frontală este dominată de o grilă masivă în centrul căreia este poziționat logo-ul Infiniti luminat, în timp ce spatele beneficiază de un design simplu, fără artificii de natură estetice;

● interiorul este de asemenea unul minimalist pentru a maximiza confortul și spațiul disponibil pentru pasageri. În plus, există un sistem de infotainment alcătuit din două display-uri digitale, iar pasagerul din dreapta are acces la propriul său ecran, separat de cel al șoferului.

În rest, surprinde absența butoanelor tradiționale, ceea ce sugerează că, în viitor, modelele Infiniti vor fi minimaliste la acest capitol;

● sistemul de propulsie este asigurat de un motor cu capacitatea de 2.0 litri, similar cu cel introdus recent pe noul QX50. Vorbim despre propulsorul denumit oficial VC-T (Variable Compression-Turbocharged), primul propulsor turbo din lume cu raport variabil al compresiei. Astfel, raportul de compresie a amestecului carburant-aer în cilindri este variabil (se poate situa între 8:1 atunci când șoferul cere performanță și 14:1 atunci când e nevoie de eficiență maximă) și oferă practic un propulsor cu mai multe "personalități" în funcție de circumstanțe. Practic, constructorul afirmă că motorul poate fi performant ca unul pe benzină și economic ca unul diesel;

● Q Inspiration beneficiază și de sistemul autonom ProPilot, alcătuit din radare și camere video, care va fi capabil să ofere condus autonom în intersecții și pe mai multe benzi "în viitorul apropiat".

Cel mai probabil, Infiniti Q Inspiration nu va avea versiune de serie, însă elemente de design ale acestuia își vor face apariția treptat pe gama de modele a constructorului japonez.

Via Infiniti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru