Investitorii Daimler se tem de modelele accesibile propuse în gama Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Investitorii companiei Daimler sunt nemulţumiţi de direcţia abordată de Mercedes-Benz. Potrivit celor de la Detroit News, investitorii consideră că noile modele accesibile nu sunt cea mai bună alegere.

Planurile ambiţioase de expansiune ale Mercedes-Benz sperie o parte din investitorii Daimler, anunţă Detroit News. Potrivit publicaţiei americane, unii investitori consideră că obiectivele sunt imposibil de atins şi contradictorii. După cum ştiţi, Mercedes-Benz doreşte să-şi dubleze vânzările până în 2020, ţinta oficială fiind de a atinge 2.7 milioane de unităţi vândute pe an şi să devină cel mai mare producător de automobile premium din lume. Pentru a realiza acest lucru, Mercedes-Benz a început o diversificare serioasă a gamei, care va include mai multe crossovere şi o serie de modele mai accesibile, bazate pe noua platformă modulară MFA.

Principalele modele-problemă în ochii investitorilor Daimler sunt viitoarele CLA şi GLA. Acestea sunt construite pe platforma lui A-Klasse şi B-Klasse şi vor fi comercializate la preţuri mai mici decât gama clasică a constructorului german. Pe lângă preţurile mai mici, respectivele modele vor avea marje de profit mai reduse.

Investitorii consideră că nu este cea mai bună soluţie pentru viitorul mărcii germane, în special din cauza profitului redus înregistrat de fiecare unitate vândută, spun cei de la Detroit News.

Investitorii Daimler sunt nemulţumiţi şi de vânzările în scădere pe unele pieţe, alături de costurile ridicate referitoare la salarii. Pe lângă asta, unii analişti din industrie susţin că Mercedes-Benz nu este pe drumul cel bun, compania urmând să fie pusă în situaţia de a alege între vânzări mari sau profituri mari.

Via TheDetroitNews

Comentarii (6)

  • cretinoizii sau incuiatii investitori de la daimler, dar nu se uita la BMW sau Audi, CLA-ul ala e demential iar GLA-ul ar fi un concurent pt acel model nou de la BMW
    19 1
  • Mentalitatea oamenilor care isi vand si mama daca iese pe termen mediu profit mai mare.
    Din pacate asta e lumea in care traim si acest lucru se intampla in TOATE marile companii din lume.
    Investitorii sunt niste entitati care vor sa scoata profit si din pacate arheotipul unei astfel de entitati in aceasta perioada se transforma (daca nu s-au transformat de mult) in niste animale care vad doar cifre pe hartie.

    Intotdeauna vom auzi de investitori nemultumiti... mai ales in lumea auto. Pentru ca nimic nu e sigur.
    Iar gandul ca angajatii au salarii "mari" sau ca marja de profit nu va mai fi asa mare sau simplul fapt ca strategia se schimba induce reticenta.

    Trist... dar adevarat.
    19 1
  • Ce inseamna sa fi nebun. Vrei bani in timp de criza. Incerci sa vinzi masinile scump, nimeni nu le ia, dai afara din oameni ca nu ai cu ce sa-i platesti, si in cele din urma iti scade cota de piata si uite asa se adanceste criza. Final happy end.
    7 3
  • Adrian
    Prostii!
    Un BMW Seria 5 cantareste aprox 1850, iar un Mercedes E Class undeva la 1650 kg. In anii 70 BMW era o bucata de tinichea iar Mercedes-Benz un tanc. Acum se bate cu Audi pentru locul 2.
    Inainte Daimler-Benz producea 3 modele si bune - engineered like no other car in the world. Acum produce 30 si proaste. De cand au scos prostia aia de A-Class si ML-ul produs in Alabama, doar in profituri pe termen scurt gandesc. De ce s-ar schimba ceva?

    P.S. Cine nu a studiat economia in clasa a8+a? Vanzari mari = profituri mari. Aalo!?
    0 7
  • Adrian conduce un Koenigsegg personalizat si e de parere ca noul ML si A klasse sunt niste masini proaste...te credem dar dute si canta la alta masa...probabil conduci un logan. Viteza de varf 250 km/h,piele in interior,garda ridicata la sol pentru offroad,suspensie pneumatica sa nu simti gropile din Romania,design excelent in interior si exterior,sistem audio bang &olufsen [nu ai auzit de firma asta] ,navigatie si totul la nivel de top si el vine si mananca ciorba aici cu furculita. MERCEDES BENZ E NR1
    8 0
  • Catalin
    In lume sunt 2 tipuri de masini Mercedes si celelalte
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru