Lexus pregătește noi SUV-uri: conceptul UX va intra în producție de serie, iar RX va primi o versiune cu 7 locuri

de Daniel Popescu
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus va introduce în producție de serie conceptul UX și va lansa o versiune cu 7 locuri pentru RX, ca parte a strategiei de extindere a gamei de SUV-uri.

La Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut, Lexus a prezentat conceptul UX cu un design futurist, iar constructorul japonez a înregistrat acum numele ca parte a pregătirilor pentru lansarea acestuia în versiune de producție.

Noul model va fi un SUV subcompact entry-level care va înlocui hatchback-ul CT, urmând să fie poziționat sub RX și NX. Publicația Autocar afirmă că noul Lexus UX va prelua doar câteva elemente de design ale acestuia, cum ar fi grila și liniile angulare, restul modelului urmând să fie ceva mai convențional. Printre numele înregistrate pentru model se numără și UX250h, ceea ce înseamnă că SUV-ul va beneficia și de o versiune hibridă.

Pe de altă parte, Lexus pregătește și lansarea unei versiuni cu 7 locuri pentru SUV-ul RX, care va primi variantele RX350L și RX450hL, ceea ce sugerează de asemenea prezența unei variante hibride. Ideea este ca Lexus RX să devină un rival și pentru modele precum Volvo XC90, Mercedes GLS sau viitorul BMW X7.

Atât noul Lexus UX în versiune de producție, cât și versiunea cu 7 locuri a lui RX vor fi dezvăluite cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo din toamnă acestui an.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • razvan
    Ce denumiri,doamne,te ia capul.
    3 7
  • Mașini de calitate premium cu un design foarte îndrăzneț. Doar pentru iubitorii mărcii și adevărații cunoscători ai domeniului auto.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru