Macheta lui Bugatti Chiron este la fel de scumpă ca mașina reală: 10.500 de dolari pentru o replică

de Bogdan Mirică
Miercuri, 31.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Chiron are un preț astronomic dacă îl comparăm cu celelalte supercaruri. Prin urmare, și macheta lui Chiron va avea un preț fabulos pe lângă replicile în miniatură cu care suntem obișnuiți.

Dacă un Bugatti Chiron va costa peste două milioane de euro, vă imaginați că nici macheta nu va avea un preț altfel decât astronomic. Compania Amalgam Collection s-a gândit că vor exista colecționari chiar și pentru replica la scară mică a supercarului, așa că a creat o machetă scara 1:8.

Copia în miniatură este perfectă dacă stăm să ne gândim că a fost creată după planurile furnizate chiar de Bugatti. După ce a fost terminată, ea fost supusă expertizei designerilor și inginerilor Bugatti pentru a se verifica gradul de fidelitate al reproducerii. Aceștia și-au dat acordul și nu e de mirare că ea stă acum și în showroom-ul Bugatti din Londra.

Esential 56.8 centimetri măsoară macheta lui Bugatti Chiron.
Dimensiunea machetei este de 22.36 inch, adică aproximativ 56.8 centimetri. Este diametrul anvelopelor mașinii adevărate, anvelope care ajung să coste aproximativ 30.000 de dolari.
Prețul lor nu este departe de prețul machetei, pentru că Amalgam Collection cere 10.500 de dolari pentru jucărie.

Pentru cei care nu vor să cheltuiască atâția bani, există și o copie la scară mai mică, 1:12, prețul său fiind de ”numai” 1636 de dolari. Având în vedere că producția lui Chiron va fi limitată la numai 500 de exemplare, dintre care 200 au fost deja vândute, și macheta se va dovedi o piesă de colecție pentru cei care caută machete exclusiviste.

Comentarii (2)

  • Doar n-o fi si motorul replicat la scara...daca da,atunci chiar isi merita bani daca nu ...totusi pretul e prea mare....glumeam cu putina ironie la scara de 1:8
    5 1
  • Asta o va cumpara tot propietarii de Bugatti pt. copii lor de sub 18 ani .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru