Măcinată de probleme financiare, Faraday Future păstrează aparenţele: imagini în premieră cu primul model al mărcii

de Daniel Popescu
Joi, 10.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faraday Future a publicat imagini în premieră cu primul său model din istorie, un SUV compact care va fi prezentat în luna ianuarie la Las Vegas. Compania are însă probleme financiare.

Faraday Future este un start-up american finanţat de chinezi care îşi propune să lanseze o gamă diversificată de modele electrice.

Primul dintre acesta a fost prefaţat de conceptul electric FFZERO1 prezentat la Consumer Electronics Show (CES), iar campania de marketing a continuat cu un clip realizat în deşert pentru a scoate în evidenţă lipsă sunetului motorului electric.

Acum, cu mai puţin de două luni înainte de lansarea oficială din luna ianuarie, Faraday Future a publicat imagini cu modelul realizate pe un circuit închis. Chiar dacă acesta este bine camuflat, formele sale indică un SUV compact, element care nu reprezintă o surpriză în contextul popularităţii acestui segment în întreaga lume.

Pentru moment, Faraday Future nu a precizat numele pe care îl va purta primul său model, însă a confirmat că acesta va utiliza baterii furnizate de LG Chem. Anterior, compania a precizat că va dezvolta pe aceeaşi platformă mai multe modele, inclusiv un hatchback, o sportivă şi un monovolum.

Cu toate acestea, Faraday Future a confirmat recent că traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Compania vrea să construiască o fabrică în Nevada în care să investească 1 miliard de dolari, însă întâmpină deja dificultăţi la plata constructorilor.

Compania Aecom a somat Faraday Future să achite o notă de plată de 21 de milioane de dolari, în caz contrar urmând să întrerupă construcţia uzinei.

Via Autocar, LA Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru