Mașina care cântărește cât un Matiz, dar accelerează ca un BMW M3: Lotus Elise Cup 250 Special Edition

de Bogdan Mirică
Duminica, 28.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a sărbători vârsta de 50 de ani a uzinei sale din Hethel, Lotus a lansat o mașină specială, care cântărește cât un Matiz, dar are performanțe de BMW M3.

Chiar dacă are o tradiție în producerea unor mașini rapide și manevrabile mai îndelungată ca Lamborghini, Lotus nu a atins niciodată nivelul de popularitate al constructorului italian. Asta nu-i împiedică pe britanici să cinstească cum se cuvine fabrica de la Hethel, locul unde s-au născut toate modelele lor istorice.

Pentru a sărbători uzina englezească, Lotus a lansat o mașină cu adevărat specială. Denumită chiar Elise Cup 250 Special Edition, versiunea are la bază o altă mașină extremă, prezentată cu numai câteva luni în urmă: Elise Cup 250. Noul model vine însă cu o dietă și mai strictă și cu performanțe demne de segmentul supercarurilor.

Noul Lotus Elise Cup 250 Special Edition cântărește doar 899 de kilograme, adică cu numai câtva zeci de kilograme în plus față de un bătrân Daewoo Matiz. Performanța este atinsă prin folosirea intensivă a fibrei de carbon: la nivelul eleronului, al spoilerelor și al unor părți ale caroseriei.

Caroserie care poate fi vopsită în patru culori: albastru Classic, galben, roșu sau alb metalizat.

Esential 899 de kilograme cântărește Lotus Elise Cup 250 Special Edition.
4.3 secunde se scurg până când modelul Lotus ajunge la 100 de km/h.
Puterea este asigurată de același motor supraalimentat de 1.8 litri, de proveniență Toyota, care a fost modificat să livreze 243 de cai putere și 250 de Nm. La aceste resurse se adaugă o transmisie manuală cu șase trepte și un diferențial electronic. Viteza maximă este de 248 de km/h, însă accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în doar 4.3 secunde, un timp similar cu cel al actualului BMW M3.

Pentru cei care își doresc toate aceste performanțe, dar și elemente de confort de bun simț, cum ar fi covorașele, aerul condiționat, sistemul multimedia, conexiunea AUX și USB, Lotus le poate furniza la un preț adițional.

Bineînțeles, ele adaugă și ceva mai multă greutate mașinii.

Lotus Elise Cup 250 Special Edition este, după cum o sugerează și numele, o versiune specială și, prin urmare, se vinde în condiții speciale. Englezii vor produce doar 50 de exemplare, fiecare cu un preț de pornire de aproximativ 65.000 de euro pe piața din Europa. 

Comentarii (2)

  • din profil zici ca-i veyron decapotat ,intrat la apa...
    4 0
  • ar vrea veyronul sa arate asa. totusi alte modele lotus arata mai bine frontal. asta decapotabila manevrabila.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru