New York devine electric: numărul de puncte de încărcare Tesla din Manhattan va fi de 3 ori mai mare decât cel al benzinăriilor clasice

de Mircea Meşter
Luni, 21.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Benzinăriile sunt deja în minoritate în Manhattan, centrul de business al New York-ului, însă acestea urmează să fie depășite de trei ori de numpărul punctelor de încărcare rapidă Tesla în următoarea jumătate de an.

Esential 1500 de exemplare Tesla Model S circulă zilnic prin Manhattan. Numărul modelelor Tesla se va tripla însă după lansarea viitorului Tesla Model 3.
105 puncte de încărcare vor exista din această toamnă pe insula newyorkeză.
Dacă la nivel mondial adopția mașinilor electrice este în medie una lentă și variază foarte mult în funcție de țară, unele zone de pe Glob ne demonstrează că infrastructura dedicată acestui tip de mașini nu mai este de mult timp o problemă. Un exemplu recent vine din inima Statelor Unite, acolo unde insula Manhattan, centrul New York-ului, se pregătește să devină primul loc din lume în care punctele de încărcare rapidă pentru mașinile electrice produse de Tesla Motors depășesc de trei ori numărul de benzinării clasice.

Cu o suprafață care echivalează cu un sfert din București, Manhattan este centrul de business al orașului New York, iar Tesla Motors mizează pe faptul că oamenii de afaceri sunt early adopters ai celui mai în vogă model electric din lume.

Conform planurilor companiei, clienții vor dispune în luna septembrie a anului 2016 de un punct de încărcare rapidă la fiecare trei străzi din Manhattan, insula newyorkeză devenind astfel zona cu cea mai mare concentrație de puncte de încărcare Tesla la nivel mondial. 

Numărul total al Superchargerelor Tesla se va ridica la 105 începând cu această toamnă într-o zonă în care astăzi se află 40 de benzinării, număr în scădere din cauza faptului că proprietarii preferă să construiască proiecte care aduc profituri mai mari într-o zonă în care se regăsesc cele mai scumpe apartamente de pe Coasta de Est a Statelor Unite. Noile puncte de încărcare vor fi montate cu precădere în zona unor service-uri sau parcări subterane care permit astfel oprirea pe termen scurt și mediu a mașinilor.

via evobsession

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru