Nissan 370Z Roadster, transformat în snowmobil: sportiva japoneză primește o versiune specială pentru pârtiile de schi

de Daniel Popescu
Marti, 06.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvoltat un snowmobil bazat pe 370Z Roadster despre care afirmă că este ideal pe pârtiile de schi. Exemplarul inedit va fi prezentat în februarie la Chicago.

Ninsorile puternice care au afectat recent o mare parte din continentul nord-american i-au determinat pe cei de la Nissan să realizeze un snowmobil bazat pe un 370Z Roadster.

Inginerii constructorului japonez au colaborat pentru a transforma populara spotivă într-un snowmobil prin înlocuirea cauciucurilor obișnuite cu dispozitive care ajută la deplasarea pe zăpadă. În plus, garda la sol a fost semnificativ mărită, iar suspensiile au beneficiat de modificări majore, la fel ca și frânele.

Motorul și transmisia au fost de asemenea modificate și au necesitat montarea unor componente care să prevină deteriorarea acestora în timpul excursiilor prin zăpadă. Snowmobilul a primit numele Nissan 370Zki și este realizat într-o singură unitate care va fi prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Chicago de la jumătatea lunii februarie.

"Nissan 370Zki continuă tradiția noastră recentă de a aduce concepte de vehicule de iarnă la Salonul Auto de la Chicago. Pe baza moștenirii noastre din sporturile cu motor, 370Zki a părut o combinație naturală.

Înainte de debutul de la Chicago, am utilizat 370Zki pe pantele din Wyoming, unde performanțele sale au fost foarte bune", spune Michael Bunce, vicepreședinte de planificare de produse la divizia nord-americană a celor de la Nissan.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru