Nissan Qashqai primeşte un nou motor pe benzină: 1.6 turbo cu 163 de cai putere

de Bogdan Mirică
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunţat că va extinde gama de motorizări a actualului Qashqai cu o nouă motorizare pe benzină. Este vorba despre propulsorul 1.6 DIG-T, capabil să dezvolte 163 de cai putere.

Nissan caută să se adreseze publicului care preferă motorizările pe benzină puternice. Constructorul japonez a anunţat că va oferi pe actualul Qashqai un motor de 1.6 litri, supraalimentat, cunoscut deja după indicativul DIG-T în gama Nissan.

Dacă pe alte modele îl găsim în configuraţia de 150 de cai, pe Qashqai el este pregătit să livreze 163 de cai putere, disponibili la 5600 de rotaţii. Cuplul motor ajunge la 240 de Nm şi este oferit constant pe o plajă de turaţii generoasă, care începe la 2000 de rotaţii şi se termină la 4000 de rpm.

Potrivit comunicatului oficial, modelul japonez consumă doar 5.8 litri/100 de kilometri şi emite în medie doar 134 g/km, atunci când este asociat unei transmisii manuale cu şase rapoarte.

Când vine vorba despre performanţe, Qashqai 1.6 DIG-T poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 9.1 secunde, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 200 km/h.



Comentarii (1)

  • Super !
    Masina ideala pentru mine !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru