Noi detalii despre Kia Sportage facelift: SUV-ul ar putea primi noul motor diesel de 1.6 litri și 133 de cai putere introdus pe Tucson

de Daniel Popescu
Marti, 17.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Sportage facelift va primi versiuni micro-hibride, dar și un nou motor diesel de 1.6 litri în versiuni de 115 CP și 133 CP introdus recent și pe Hyundai Tucson facelift, potrivit unor informații neoficiale.

Kia pregătește lansarea unui facelift pentru Sportage, cel mai vândut model la nivel global din gama constructorului sud-coreean, cu peste 5 milioane de unități produse începând de la lansarea pe piața în 1993.

Publicația franceză L'Automobile Magazine susține că SUV-ul compact va primi un nou motor diesel CRDi de 1.6 litri, care va fi disponibil în versiuni de 115 CP și 133 CP. De altfel, acest motor a fost introdus recent și pe faceliftul lansat pentru "fratele" său Hyundai Tucson. În schimb, motorul diesel de CRDi de 2.0 litri va mai fi disponibil doar în versiunea sa de top cu 185 de cai putere.

Anterior, oficialii Kia au confirmat că Sportage facelift va primi și versiuni micro-hirid bazate pe un acumulator de 48 de volți, pentru a reduce astfel cantitatea de emisii de dioxid de carbon.

"În Europa există cerere pentru tehnologia micro-hibridă cu acumulator de 48 de volți, așa că lucrăm la asta pentru Sportage și pentru noul Ceed. Facem asta pentru a respecta toate acele cerințe dure pentru emisii", spune Woong Chul Yang, vice-președinte al diviziei de cercetare și dezvoltare al Hyundai Motor Group, din care face parte și Kia.

Sud-coreenii au început deja să testeze noul Kia Sportage facelift sub camuflaj, iar o serie de imagini spion au evidențiat în special modificări la blocurile optice.

De asemenea, semnătura LED-urilor se va modifica atât în cazul acestora, cât și în cazul stopurilor.

Via L'Automobile Magazine, Auto Express, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru