Noua generație Toyota Yaris, dezvăluită într-un clip complet

de Bogdan Mirică
Marti, 17.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Yaris a fost deja dezvăluită pe piața locală sub numele Vitz. Până la Salonul Auto de la Geneva, când subcompacta ajunge și în Europa, avem un clip video care detaliază schimbările suferite de modelul japonez.

În vreme ce noi trebuie să așteptăm Salonul Auto de la Geneva, programat în luna martie, japonezii se bucură deja de noua generație Toyota Yaris, botezată Vitz pe piața locală. Un clip publicat recent dezvăluie designul exterior al modelului de clasă mică, design care va fi preluat și de versiunea europeană.

Așa cum anticipau și fotografiile scăpate pe internet săptămâna trecută, noul Yaris preia motivul frontal al fratelui mai mic Aygo, adică un spoiler și o grilă sub forma literei X. Blocurile optice au evoluat, însă nu sunt o revoluție estetică. La fel și în partea posterioară, unde stopurile au devenit acum orizontale.

Noua generație Toyota Yaris va fi oferită tot în două variante de caroserie, cu trei și cinci uși. Cea cu trei uși va fi folosită și de versiunea sportivă dezvoltată de nou înființata divizie de performanță Gazoo Racing și anticipată deja de două imagini oficiale.

Noul Yaris are o lungime de 3945 mm, o lățime de 1695 mm și o înălțime de 1500 mm.

Asta înseamnă că este cu 20 mm mai lungă și cu 10 mm mai coborâtă decât generația actuală. Ampatamentul are o dimensiune de 2510 mm și va garanta locuri pentru cinci pasageri și un portbagaj ușor mai mare.

Toyota susține că noul Yaris a mai pierdut și câteva kilograme. Versiunea pe benzină are 1010 kilograme, iar cea hibridă 1110 kilograme, ceea ce înseamnă cu 30, respectiv 40 de kilograme mai puțin. Gama de motorizări pentru Europa va fi detaliată la Geneva, însă este foarte clar că vom primi și noi versiunea hibridă care promite un consum mediu de numai 2.4 litri/100 de kilometri.

Comentarii (3)

  • imi place faptul ca are sub 4 m lungime, deoarece inca este o masina de clasa mica. imi place ca va avea versiunea sport de peste 200 cai. si mai imi place ca are o versiune hybrid foarte economica
    3 1
  • inca urata. de ce trebuie sa fie asa inalta/cocosata?
    2 1
  • Deși este prezentată că o nouă generație...Pare mai mult un facelift. Indiferent daca place sau nu, este fiabilă și rentabilă și acum va avea și o variantă sport. Succes la vânzări pentru că în clasa mică concurența este foarte acerbă.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru