Toyota Yaris ECOVan: utilitară cu 720 de litri spațiu de încărcare, disponibilă momentan doar în Spania

de Alexandru Monenciu
Marti, 03.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat noua utilitară Yaris ECOVan. Aceasta este disponibilă, cel puțin momentan, pe piața din Spania, are un volum de încărcare de 720 de litri și sistem hibrid de propulsie.

După ce a primit o versiune cu o gardă la sol mai înălțată și una de performanță, actuala generație Toyota Yaris este disponibilă acum (momentan pe piața din Spania) și într-o variantă utilitară.

Numele său este Yaris ECOVan și a fost gândită pentru firmele de transport care operează în orașe, dar și pentru activitățile de livrări de tip last mile.

Tocmai de aceea, bancheta spate a fost eliminată, iar în locul ei a fost instalată o podea plată. Astfel s-a creat o zonă de încărcare cu un volum de 720 de litri, însă greutatea totală a mărfii transportate nu trebuie să depășească 430 de litri.

În ceea ce privește dimensiunile spațiului de încărcare, acesta are o lungime de 1.242 milimetri, o lățime de 866 de milimetri, iar 694 de milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii. Pentru fixarea obiectelor voluminoase, portbagajul a fost dotat cu cârlige.

Noua Toyota Yaris ECOVan este echipată cu sistem hibrid de propulsie, format dintr-un motor de 1.5 litri, pe benzină, o unitate electrică și o baterie de mici dimensiuni.

Ansamblul dezvoltă în total 116 cai putere și 141 Nm cuplu, iar producătorul declară un consum de 4.3 litri/100 de kilometri, în ciclul de testare WLTP.

Clienții au la dispoziție două variante: Business Plus și Active Tech. Indiferent de alegere, lista cu dotări standard include jante de 15 inch, ecran central de 7.0 inch, senzor de ploaie, sistem de climatizare și pachetul de tehnologii Toyota Safety Sense.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Nascatorul
    Uite asa ajung barbatii sa nasca prematur: uitandu-se la masini urate. Pentru cei de la Toyota: bai tati, daca tot aveti legaturi cu mazda, vorbiti cu cineva de acolo sa va deseneze masinile.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru